Kicker in je Bil Toernooi

Gisteren was het dan eindelijk zover!
Het eerste, enige, echte en volledig geweldige Kicker-in-je-bil Toernooi bij de Kickers.
Vier softbal(dames-)teams meldden zich in alle vroegte en in druilerige weersomstandigheden in Waalwijk. De tijd was aangebroken voor een aantal bloedstollende potjes fastpitch softbal! Al was het in Leonies geval bijna bloedveroorzakend – slidings zijn gevaarlijk!

We verwelkomden de Wizards of BOZ, Cardinals en Sittard Condors (aangevuld met enkele Maastrichtse dames) om alvast wat wedstrijden onder de riem te krijgen voor de start van het competitie seizoen. En dat zorgde voor een middag vol prachtige plays, first time acties en vooral veel gezelligheid.

Daar waar de kantine zeer succesvol werd bemand door Bernadette en Daniélla, konden we tijdens het toernooi ook nog eens rekenen op de fanatieke inzet van scheidsrechters Koen, Joris, Joop en Jikke. Hierdoor was elk team elke wedstrijd voorzien van de broodnodige broodjes EN calls – waarvoor bedankt! Tel daarbij nog eens de fotografie op van Marc Lambrechts en spontane aanmoediging van René en Inge en andere supporters, en dit eerste Kickers Toernooi in een tijdje kan een volledig succes genoemd worden!

Wil je nou weten hoe het toernooi uitpakte voor de Kickers dames?
Lees dan vooral verder!
(En voor het prachtige beeldmateriaal verwijzen we je graag naar de foto’s pagina!)

Wedstrijd 1: Kickers tegen Wizards of BOZ

In de eerste wedstrijd van het toernooi kwamen de Kickers de uiteindelijke winnaar Wizards tegen op het veld. De warming up in de regen mocht de pret niet drukken – en om 11 uur werd gestart. De pitcherplaat werd (in blinde paniek) bemand door Zoë, die na vier trainingen in de zaal en flink wat uurtjes in de achtertuin door coach Dagmar werd opgezet als pitcher. Ondanks de twee geraakte werpsters wist die de hele wedstrijd uit te gooien MET zelfs een flink aantal mooie ballen. Een resultaat om an sich al trots op te zijn. De Kickers dames mochten echter nog veel trotser zijn op het feilloze veldwerk dat volgde op elke geslagen bal van de Wizards. Het regende double plays, laserballen van het derde honk (Leonie ging hard op die nieuwe positie!) en geweldig uitgevoerde 1-3 situaties dankzij Anke die voor het eerst (En met veel verve) op tweede honk stond. Er ontstond op een bepaald punt zelfs een bizarre tik-situatie met twee loopsters die allebei niet voor of achteruit konden, die zorgde voor een werkelijk leerzaam potje. Alleen kon Maartje de hobbelige ondergrond niet bedwingen. FACEPLANT! OopS!  De geweldige pitcher van de Wizards (Wat een kanon!) betekende helaas dat er aan slag weinig mogelijk was voor de dames (ondanks een geweldige hit van Kim die in haar tweede wedstrijd weer vol enthousiasme klaarstond). De eindstand van 0-8 was in alle opzichten toch meer dan verdiend – want had heel wat extremer kunnen uitvallen zoals andere teams later in het toernooi merkten.

Wedstrijd 2: Cardinals tegen Kickers

De dames waren veelal huiverig om te starten tegen de Cardinals, die vorig jaar in de competitie een aantal malen de Kickers een pak op hun broek hadden gegeven. Deze angst wisten ze uiteindelijk in het veld echter prima te onderdrukken. Ook hier werd de plaat betreden door een te ontgroenen pitcher. Leonie durfde het ook aan om op dit toernooi voor het eerst te laten zien hoe goed ze de afgelopen maanden al had leren pitchen. En dat hebben de Cardinals geweten. Leonie kon in haar eerste vier inningen al een drietal strike-outs bijschrijven, en gooide slowballs waar de Cardinals de knuppel niet goed op wisten te krijgen.  De coach moest zelfs blozen om de grote verscheidenheid aan opmerkingen over ontmaagding en blauwe lippen na een kutbal ;). De ballen die wel het veld inkwamen, konden de Kickers dames dusdanig goed verwerken, dat de thuisplaat de eerste inningen niet gehaald werd door de Cardinals. Maartje wist in één inning als eerste honkvrouw zelfs alle drie de nullen te maken met een vangbal, stofzuigeractie EN perfect afgevangen bal van tweede honkvrouw Karlien. In het achterveld was Jane inmiddels ook wakker geworden, die meteen alle diepe ballen terug wist te brengen. Aan slag kon Jane dankzij een perfect uitgevoerde split wel het tweede honk bereiken, maar vonden de meeste dames vanwege wat slordigheidjes in het honklopen en sterk spel van de Cardinals niet de thuisplaat. Toch stonden de Kickers tot in de laatste inning op een comfortabele 4-1 voorsprong. Toen sloeg het noodlot toe (in de vorm van Zoë die plotseling vergat hoe softballen ook alweer moest) en konden de Cardinals in de laatste inning de benodige 5 punten maken die hen de overwinning bezorgden.

Wedstrijd 3 – Kickers tegen Sittard Condors

Na twee potjes met beginnende pitchers was het in wedstrijd drie tijd voor de oude garde. Anke trad na twee succesvolle wedstrijden op twee en center aan als pitcher. En hoe! De eerste inning was voorbij voordat we zelfs maar beseften dat we in het veld stonden. Met Dagmar op het derde honk kwamen de ballen er langs de lijn niet meer door en was de rest van het veld ook meer dan wakker. Dat snelle was aan slag wel anders! Ondanks twee goede pitchers bij de Condors, wisten de Kickers nu WEL de knuppel tegen de bal te krijgen. Dit leidde zelfs tot een BIJNA grand slam van Zoë (Die echter niet zo hard kan rennen, en zelf op drie strandde). Toch waren die drie binnengeslagen punten, samen met nog 7 andere punten genoeg voor een prachtige 10-1 overwinning tegen het team dat uiteindelijk met de prijs voor sportiefste team naar huis ging. Want wat was het een gezellige wedstrijd!

Wedstrijd 4 – Condors nog een keertje!

Bijna geveld door een hele dag spelen en blessures aan beide kanten – meldden Kickers en Condors zich voor een rematch en de wedstrijd om de derde en vierde plek. De pijn aan variabele ledematen mocht de pret niet drukken – want nu was het de beurt aan Maartje om te laten zien dat je zelfs doodmoe nog een fastball kunt gooien. De moeheid was wel duidelijk merkbaar, want zelfs het bijhouden van de score lukte niet meer. Toch werden er ook in deze pot een flink aantal mooie ballen geslagen – en kon Iris ondanks eerdere pech zelf WEL een keer de thuisplaat bereiken. Wendy, als de bikkel die ze is, sloeg een prachtige tweehonkslag en stal toen de rest van de weg naar huis. Zelfs met pijn in de benen, gewoon rennen! Ook Dagmar wist nu in plaats van de normale foul-reeks de ballen het veld in te knallen. Achter de plaat was Iris weer op haar vaste plek als catcher te vinden na een succesvolle reeks op korte stop. Knallers van thuis naar twee maakten stelen praktisch onmogelijk. Ook deze wedstrijd kon Kickers als overwinning bijschrijven – waardoor de derde plek meer dan verdiend werd.

Daarna was het tijd voor de afsluiting in de kantine EN eindelijk de welverdiende broodjes kroket.
Er was Kikkerwodka (lees: wodka met snoepkikkers erin) voor de winnaars van het toernooi (Wizards) en het meest sportieve team (Condors). We bedanken Iris (en alle anderen) voor het organiseren van dit succesvolle toernooi, en beginnen alvast het aftellen naar volgend jaar, want dit was meer dan voor herhaling vatbaar!