Oefenwedstrijd – Kickers H1 vs MULO (02-04-2017)

Wedstrijdverslag

Zondag 2 april 2017

Kickers vs. Mulo

Afgelopen zondag speelde het herenteam de laatste oefenwedstrijd voor de start van het seizoen. De wedstrijd daarvoor was afgelast door een gebrek aan spelers en mooi weer. Gelukkig stond er afgelopen weekend niet alleen een compleet team, maar was ook de zon prettig aanwezig. Tegenstander Mulo uit Helmond stuurde veertien brede heren om de Kickers op hun thuisfront te verslaan. De Kickers wisten dat de beuk erin moest, zeker aangezien de eerste oefenwedstrijd in Amsterdam eindigde in een overwinning voor de Pirates.

Om een uur ’s middags opende pitcher Jörgen de wedstrijd en begon de eerste inning. De Kickers lieten vanaf de eerste minuut merken dat ze gemotiveerd en optimistisch waren. Het ging geen makkelijke wedstrijd worden, daarom was iedereen scherp. Na enkele pogingen van Mulo om mannen op de honken te krijgen was het drie slag en tijd voor de slagbeurt van de Kickers. Vrij snel wisten de heren punten te scoren en op een nette voorsprong te komen.

De volgende inningen waren meer van hetzelfde: solide pitchwerk waarmee Mulo moeite had. De ballen die ze weg wisten te slaan werden goed verwerkt door Gijs en Sven. Hits die het achterveld wisten te bereiken werden daar uit de lucht gegraaid door Marco en Jurgen. Aan slag wisten de Kickers in de tweede en derde inning echt los te breken. Ballen landde op gunstige plaatsen in het veld en Mulo had de grootste moeite met het maken van nullen. De toon van de wedstrijd sloeg om toen Jörgen een prachtige homerun sloeg en direct daarna nog enkele hits het buitenveld haalden.

In de vierde en vijfde inning was het gezellig in het veld. Inmiddels hadden de heren een flinke voorsprong en konden ze het zich permitteren om enkele fouten te maken, wat helaas dus ook direct gebeurde. Ondanks wat vermakelijk gestuntel kreeg Mulo geen kans om nog veel punten te scoren. De catcher en het binnenveld wisten de tegenstander kort op de honken te houden. De naslagbeurt hadden de Kickers niet eens nodig. Eindscore: 16-5 voor de Kickers! Benoemenswaardig hoe maar liefst 25% van alle punten door de Kickers zijn gescoord door Joop Moons. Dab.

Een gezellige oefenwedstrijd met een leuk publiek en een sportieve tegenstander. Hopelijk kunnen we volgende week een vergelijkbaar succesverhaal publiceren.