Competitie – Kickers JH1 vs Gryphons (15-04-2017)

Uit de schitterende pen van Rini Treffers ontvingen wij deze week het verslag van de wedstrijd van de Kickers Junioren tegen de Gryphons JH1 afgelopen zaterdag 15-04-2017

Dankzij een schitterende teamprestatie van onze jongens, in een uitwedstrijd in het hol van de leeuw zoals ik het noemde, hebben we ze met 7 – 19 van de mat gespeeld!

Nog niet eens op volle sterkte vertrokken we rond kwart over twaalf met slaperige oogjes uit Waalwijk, met 10 man + de gek (Rini Treffers). Ja de “thuisblijvers “ konden niet mee proeven van deze mooie overwinning!! Het team stond gelijk als een huis met Joris op de heuvel en Ralph op thuis en de rest op zijn positie. We bouwden het rustig op, 2 punten in de 1ste inning tegenover 1 van Gryphons.

Echt mooi teamwork, de tegenpartij kreeg geen poot aan de honk, sorry grond! In de volgende innings klom de score met 3-3-4-4 en 3 punten zo naar 19!! De ploeg uit Rosmalen zette er in totaal dus 7 tegenover, en kwamen nooit ook maar in de buurt. Matty nam het stokje de laatste 2 innings over van Joris en Bram op thuis, die trouwens vlekkeloos bij ons is gaan meedraaien, heel goed!

De inmiddels famous “hidden ball “ van Jacco was er uiteraard ook weer bij. Lekker veldwerk, de nullen werden elke keer snel gemaakt, en aan slag heeft iedereen meerdere malen de bal goed geraakt, we kwamen goed op de honken en er werd ook lekker gestolen. Mooi werk voor de junioren deze week, de uitslag van vorige week ben ik hierdoor gelukkig alweer vergeten, hoewel we ook toen niet slecht speelden.

Ralph werd met zijn goed catcher optreden en ook nog een homerun (sneller hebben we ze niet!) de man of de match. We staan voorlopig netjes op de 2de plaats, hoe moet dit gaan als we op volle sterkte zijn? Storm en Gijs hadden het namelijk best moeilijk met z’n tweeën in het buitenveld, bij verre ballen moesten de heren eerst 10/15 meter lopen en dan nog teruggooien met een keiharde wind. Daarbij hadKoen de laatste innings ook nog eens telkens een vervangende loper nodig dankzij een pittige spierblessure, en ja dan mis je toch een mannetje of wat ( S en J !! ).

Het goede doordeweekse werk van Jörgen begint zijn vruchten af te werpen nu de heren flink gedrilled worden op de trainingen….het belooft een mooi seizoen te worden.