Toernooi – Paastoernooi Houten Dragons (17-04-2017)

Dachten jullie dat een 5-15 verlies in de wedstrijd van de dag ervoor onze dames tegen zou stoppen?
Dachten jullie dat een temperatuur van 5 graden, hagelbuien en afzeggingen van maar liefst 5 mensen ons zouden weerhouden? Dachten jullie dat een aankomst op een hockeycomplex met uitzicht op vier teams gevuld met mannelijke kleerkasten ons zou beangstigen?
Dan zitten jullie fout!

20170417_121432

Want afgelopen Paasmaandag was het, na lang wachten, eindelijk zover. Het HSV Houten Dragons Paastoernooi! Maar liefst veertien aanwezigen zou ons team tellen, waaronder vier sterke heren, iets dat voor een gemengd toernooi geen overbodige luxe zou zijn. Alleen eindigden we vanwege blessureleed, katerleed of angstleed met slechts 9 bikkels (8 dames en 1 Marc) die voor een volle dag softbal naar het midden des lands togen.

20170417_121619

Daar aangekomen was het weer guur, en het uitzicht nog guurder. De blonde huppelkutjes van de hockeyclub die het gezamenlijke complex bevolkten konden echter met hun blote beentjes nog een stuk meer kou lijden dan wij. Helaas voor de Kickers dames bleek de term ‘gemengd’ toernooi een beetje een overdreven manier te zijn om te zeggen ‘een heren softbal-toernooi waaraan dames mogen meedoen’. Want bij de vier tegenstanders waren er in totaal maar liefst drie dames te vinden tussen de vrolijke brede kerels. Oops! Daar sta je dan met 8 dappere dames en een heer.

20170417_121630

Dat heeft ons echter niet weerhouden van een dagje HEERLIJK softballen. En dat nog wel ZONDER blessures, ondanks dat we geen wissels hadden om op terug te vallen. Het was behelpen, met dames die stuk voor stuk op posities in het veld terecht kwamen waar ze normaliter niet te vinden zijn. En ondanks de kou, de berg homeruns die we moesten verduren en een pitcherplaat die op mannen-afstand lag (dan is anderhalve meter meer opeens HEEL ver, zo bleek)….wisten we zelfs nog een pot te winnen ook!

IMG-20170417-WA0001

Wedstrijd 1:

Men neme Leonie op de plaat en als tegenpartij de Birds die in olijk oranje en met veel vrolijkheid aantraden voor hun eerste pot tegen de dames. Dagmar kon zich na veel moeite en koude vingertjes uiteindelijk toch aankleden in de legguards (met het risico in haar squatpositie vast te vriezen als catcher). De Birds weten de knuppel goed tegen de bal te krijgen en in het veld is het nog even zoeken voor iedereen die op een nieuwe positie staat. Zoë weet op short stop een flink aantal ballen wel te stoppen voor ze het outfield inschieten, maar kan door de kou (en gebrek aan skills) Marc vaak niet tijdig of goed bereiken op het eerste honk.

De ballen die wel het outfield bereiken (en dat zijn er nogal wat) worden keisnel verwerkt door Jane die eindelijk eens een keertje echt mag galopperen en knallen met haar kanonnen. Twee vangballen die zelfs in de MLB niet gemaakt zouden zijn verder eindigt deze pot op een 11-6 verlies.

IMG-20170417-WA0014

Die zes punten worden echter wel buitengewoon mooi gescoord doordat de dames op de honken de heren nog wat hebben geleerd over hoe stelen nu eigenlijk werkt, Dagmar en Maartje gaven geen krimp en stalen wat er gestolen kon worden. In blinde paniek schoten de ballen alle kanten op, waardoor er na mooie hits toch flink wat puntjes binnen werden gelopen.

IMG-20170417-WA0010

De lunch biedt ruimte voor hilariteit alom (Marc komt de opmerkingen over stootbumpers, eisprongen en vastbinden aan verwarmingen nooit meer teboven) EN flink wat boterhammen met nog meer worst dan er al op het toernooi aanwezig was. Helaas blijken de witte, romige kwarktoetjes moeilijk weg te krijgen, zelfs met de absoluut-niet-prutte prut van Leonie. En Zoë wist zelfs een salon-momentje in te bouwen met een komkommermaskertje

IMG-20170417-WA0003

Wedstrijd 2:

In wedstrijd twee mag Zoë zichzelf redeemen voor de slecht gegooide pot van de dag ervoor. Helaas is het dankzij een hagelbui ijskoud, is de arm niet gehoorzaam en ligt die plaat toch echt een stuk verder dan normaal. Ballen komen dus TE mooi over de plaat, waardoor bal na bal WOOSH langs het hoofd van de velders komt zoeven. Het outfield heeft genoeg te doen met al deze (praktisch) homeruns. Vangballen van Karlien op het tweede honk en Marloes op het derde honk mogen niet meer baten. En wanneer de heren van tegenstander UVV dan vaak sociaal blijven staan op de honken in plaats van direct door te rennen, weet je hoe laat het is.

IMG-20170417-WA0017

Aan slag blijken de heren een stuk beter met hun handschoen en eindigen de vaak mooie hits in vangballen of snel uitgegooide dames op het eerste honk. Toch weten we ook hier een aantal punten te scoren tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Kleine overwinningen!

Wedstrijd 3:

Ook hier gaat Zoë als pitcher voor een herkansing, inmiddels de uitputting en bevriezing wel nabij. Met een stapje extra gaat het gooien echter stukken beter, en kan er tegen de gezelligste tegenstander Storks een leuke pot worden gespeeld. Twee keer een dubbelspel van de hand van Leonie, Karlien en Marc, een prachtige snoekduik vangbal van Jane in het buitenveld, en stukken beter teamwerk laten zien dat de dames echt op elkaar ingespeeld beginnen te raken, zelfs op de onverwachte posities.

IMG-20170417-WA0000Aan slag is de pitcher van de Storks ook prima te raken. Er wordt flink gewerkt op de honken en dankzij een triple van Zoë kunnen er zelfs twee puntjes binnen worden getrokken!
Ook Wendy weet een bal dusdanig goed te raken dat ze zelf direct door kan naar het tweede honk, en Kim de thuisplaat weet te bereiken. Ondanks de inzet is de overwinning toch net te hoog gegrepen en moeten we ook deze pot prijs geven.

IMG-20170417-WA0018

Wedstrijd 4:

Catcher Dagmar is inmiddels dusdanig verkleumd en vermoeid na drie potten op de hurken dat het tijd is voor wat nieuws. Dus mag Zoë zich omkleden om in plaats van naar de plaat te gooien, erachter te gaan zitten. Leonie begeeft zich voor haar tweede wedstrijd naar de pitcherplaat. Hier weet ze mooie ballen te gooien die moeilijk te raken blijken voor tegenstander (en thuisteam) Houten Dragons. Ballen gaan vaak hoog de lucht in en Dagmar weet op die manier een briljante vangbal te maken op haar nieuwe plek als short stop. Ook Wendy krijgt in het buitenveld haar moment wanneer een zeker homerun door haar gestopt kan worden. Tel daarbij Marc op die de ballen inmiddels op het eerste honk afvangt als een koning, en de nullen worden snel gemaakt.

Aan slag weten de dames dit keer de poppetjes wel te ontwijken EN de thuisplaat te halen door hard en aggressief op de honken te spelen. Mooie ballen van Kim, Wendy en Karlien maken een grand slam mogelijk die bijna wordt verzilverd door Dagmar, maar net niet voldoende blijkt te zijn. Toch eindigt de score in het voordeel van de Kickers dames. EEN OVERWINNING!

En onder het genot van een drankje, met bewonderende blikken richting de paas-taart met schattig konijntje die door UVV werd gewonnen (WAAR WAS ONZE PRIJS VOOR GEZELLIGSTE TEAM?!?!) wordt de dag afgesloten met uitputting, bulderend gelach en een uitnodiging voor een toernooi bij tegenspeler Storks die plechtig beloofd hebben WEL Schrobbelaer in huis te halen (shame on you Houten Dragons!).