Scoorderscursus (03-05/12-05)

Wat? Een cursus over hoe je een punt moet scoren? Nee. Dat weten we als Kickers als de beste. Voor de mensen die het niet weten: een wedstrijd ‘scoren’ is het bijhouden van alle acties op het veld. Zo houden we de stand bij in een wedstrijd, maar ook wie er aan slag is, hoeveel ballen een pitcher gegooid heeft, hoe iemand op het honk gekomen is en meer. Zie je iemand druk schrijven op een blok papier? Dat is de scorer.
Een scorer is van vitaal belang voor zijn team en voor de coach. De thuisspelende ploeg levert verplicht een scorer, maar vaak reist er iemand mee met de uitspelende ploeg. Twee paar ogen zien meer. En soms kan zo het beste een discussie beslecht worden.
De afgelopen periode is gebleken dat niet iedereen weet hoe hij moet scoren. Daarom bieden we nu een korte cursus daarvoor aan in de kantine. Die wordt gegeven door Ilse Weissberg. Oud-secretaris van onze club en al jaren braaf aanwezig bij de meeste wedstrijden van de heren.
Gegevens
Duur: 2,5 uur
Starttijd: 20:00 uur
Datums: woe 3 mei en vrij 12 mei. Dit zijn dus twee losse cursusmomenten, je kiest zelf welke dag jou het beste uitkomt.
Locatie: Kantine Kickers Waalwijk
De cursus is gratis. De club zorgt voor alle benodigdheden. De cursus bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel (via video).
Inschrijven
Graag vooraf inschrijven door een mailtje te sturen naar: imweissberg@gmail.com. Je kan ook bellen: 06-22517712.
 
Interessant voor?
Ouders, coaches en trainers. Maar natuurlijk ook voor spelers! Je helpt er je coach mee.