Scheidsrechtercursus

Beste clubgenoot,
 
Ieder seizoen worden de junioren, honkbal heren en softbal dames verplicht ingedeeld bij als scheidsrechter bij wedstrijden van een ander team. Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij. Eerder hebben sommigen van jullie aangegeven het fijn te vinden eerst een scheidsrechtercursus te volgen. Die hebben we nu voor jullie in samenwerking met de Gryphons!
 
Na het behalen van de cursus ben je bevoegd als scheidsrechter op veel niveaus. Je hebt een goede kennis van de spelregels, een beter inzicht in waar je op moet letten en staat je mannetje op het veld. Een mooie kans dus!
 
Datum
De cursus bestaat uit 4 avonden. Er zijn twee groepen, je kiest zelf aan welke groep je mee wilt doen. Zie de tabel hieronder.


 
De cursusavonden beginnen om 19:30 uur, duren 2,5 uur en vinden plaats in de kantine van de Gryphons in Rosmalen
 
Programma
Ric Zwanenberg (bondscheidsrechter) gaat met je de volgende onderwerpen af:
1e avond:         spelregelavond: hier wordt op de theorie ingegaan.
2e avond:         iedereen moet achter de plaat en krijgt fysiek aanwijzingen hoe je daar te gedragen.
3e avond:         gaat vooral over de weerbaarheid als scheids. Hoe stel je je op t.o.v. de spelers en ook: hoe gedraag je je t.o.v. publiek.
4e avond:         examen
 
Aanmelding
Stuur een mail naar tc-kickers@outlook.com om je aan te melden. Doe dat uiterlijk 14 mei. Vermeld duidelijk bij welke groep je mee wil doen.
 
Verplichting
De reglementen van de Kickers verplichten ieder lid van boven de 16 te scheidsen. De cursus is daarentegen niet verplicht, maar verzoeken je met klem toch de cursus te volgen. Zo houden we het niveau hoog binnen de club. En je helpt er ook jezelf mee. Je staat immers goed voorbereid op het veld. Meld je dus aan!
 
De cursus is overigens gratis voor jou.