Competitie – Nuenen D1 vs Kickers D1 (14-05-2017)

De lente is weer los na de zonloze wedstrijd van vorige week! En als het dan ook nog eens Moederdag is zit de spirit er goed in. Om 12 uur hoefden we pas te verzamelen dus voldoende tijd voor Kim om haar handschoen uit de beeball tas te vissen en voor Zoë en Leonie om te oefenen op het pitchhekje. Ondertussen baalde Dagmar van de dubieuze songfestival uitslag: ‘ik kijk nooit meer!’ en vertelde Kim dat ze een ontbijtje van haar dochter had gehad! Wat deed u toen u 8 jaar was? Juist, niet dat inderdaad! Ze zal het wel van haar moeder hebben zeggen ze dan.  Nadat we de heren uitzwaaiden voor een wereldreis naar Terneuzen (!) konden we vertrekken.

Iris was helemaal happy met de songfestival winnaar en werd nog net niet door Dagmar op de vluchtstrook eruit gezet. Een wonder dat ze nog tijd had om te kijken want madam loopt over in het werk met haar zeer ambitieuze groep. Nu maar hopen dat die docent ook echt een 10 gaat geven voor al dat harde werk. Kijkt u dinsdag maar uit voor deze dame als ze alle frustraties op de training eruit slaat! Andere klets  ging vooral over de poes van Leonie (neeeheee niet dat!),  ‘gittens’ en ‘lamprei’. Durft u het te googlen…

‘Oh nee, moet ik echt bij Leonie wonen en in dit verslag staan?!?! Ik wil niet! HELP ME!’

Genoeg gezwetst en op naar wat softbal! Maartje, Wendy met kids waren er al en het was tijd voor de warming up.  Helaas gebruikte Maartje haar kermismicrofoon niet voor de yell al heeft deze marktkoopvrouw dat ook niet nodig. Let’s go!

Leonie begon aan slag en sloeg een nette honkslag zodat ze op Maartje’s slag kon stelen die vervolgens ook een honkslag sloeg en Leonie binnen sloeg. Een kopietje van vorige week! Dagmar was geduldig ‘jouw balletje ‘( wink ,wink coach) en ging met een vier wijd naar 1. Maartje stond ondertussen in scoringspositie en Zoë was aan slag. Hoppa, weer een nette honkslag en Maartje scoorde het tweede punt! Iris, Karlien en  Jane konden natuurlijk niet achterblijven en sloegen alle drie brave honkslagen richting de linksvelder.  Zij kreeg het trouwens erg druk deze wedstrijd! Iris had vervolgens pech dat Karlien’s bal bij het derde honk kwam en daardoor makkelijk uitging maar Zoë had haar eerste puntje ondertussen wel binnen gelopen. Met een out van Wendy op 1 (scheelde niet veel!) moesten we zelf het veld in om de 0-3 te verdedigen.

Hier mocht Leonie haar competitiedebuut maken op de pitcherplaat. Met licht knikkende knietjes ging ze gooien. Gelukkig maakte short stop Dagmar meteen de eerste out met dank aan een mooie stretch van Maartje op 1. Dat lucht even op!  Met twee keer 4 wijd werd het druk op de honken. Gelukkig was daar een hoge bal die Leonie met haar ogen dicht zowat kon vangen en gooide Zoë de loper uit van 3 naar 1.  Met een 4-3 achterstand mochten we weer aan slag in de tweede inning.

Kim sloeg helaas op de pitcher en werd uitgemaakt op 1 waarna Leonie een honkslag maakte. Tijd voor gouden Maartje om haar weer binnen te slaan. Maar eerst even stelen natuurlijk (lees:  ‘weer op de grond liggen bij 2’)  en daarna sloeg Maartje naar de short stop en ging uit. Een echte opoffering want Leonie kon wel een punt scoren. Dagmar mocht daarna de ‘magische twee nullen ‘ slagbeurt verdedigen. Ze kreeg ondanks alle geslagen foutballen toch een vier wijd ( de tweede keer al dame!) en rende als een haasje naar het derde honk op Zoë’s mooie hit. Daarna liet Iris de linksvelder weer hard werken en noteerde een honkslag. Zo kon Dagmar vanaf 3 rustig naar thuis kruipen en ging Zoë na een steal vanaf 2 op de hit van Iris naar de thuisplaat! Ook al was ze zelf op het eerste honk blijven steken bracht Iris zo indirect wel even 2 punten binnen. ‘Boks’ Moons! Karlien was vervolgens kieskeurig maar verdedigde zich ook met verve aan slag. Dit zorgde er voor dat Iris twee keer een honk kon stelen en Miss Moons was klaar om te scoren vanuit 3! Al Karlien’s harde werk werd beloond met een 4 wijd  en de eerste 1-3 situatie aan Kickers kant was een feit. Karlien had nog puf genoeg na haar vier wijd en kon stelen naar 2. Jane mepte als vanouds die bal weg en sloeg Karlien en Iris over de thuisplaat. Wendy maakte daarna een prachtige honkslag (op het gras!) richting de linksvelder en ging vervolgens ook nog eens stelen! Helaas was Kim onfortuinlijk en sloeg op het poppetje. Maar met 6 punten ging iedereen tevreden op zoek naar de handschoen en het veld in.

Een redelijke veldbeurt met 3 punten tegen en een paar mooie outs volgde.  Rots in de branding Iris hield alle ballen van Leonie perfect tegen (succes met je spierpijn alvast!) en kreeg het in deze inning ook voor elkaar om Dagmar te bereiken op 2. Tikken en uit was ze! Zoë fielde strak en kon Dagmar achter haar de uit op 3 laten maken. De laatste nul werd via de pitcher naar ‘opper pitcher ‘Maartje op 1 gemaakt. Het was  echt ‘niet lullen maar poetsen’ deze inning.

Het derde inning spook kwam weer eens op bezoek in deze slagbeurt. Kort maar krachtig voor Nuenen was het helaas. Een paar honkslagen maar niemand kon de thuisplaat bereiken. Dus hoppa het veld weer in ladies! Oeh dit was een pijnlijke veldbeurt! Zeven punten kregen we maar liefst om de oren! Tien keer (!) mocht een Nuenense slagvrouw slaan en dat hebben we geweten! Een aantal veldfouten,  4 wijd lopen, een geraakte slagvrouw ( ik zeg hierover even niks…) en goed slagwerk van Nuenens kant zorgden voor de 7 punten. Beste KNBSB , kunnen we a.u.b. die derde inning overslaan en van 2 naar 4 gaan? Ik voel nog steken in mijn softbal hart!

Het derde inning spook werd de kantine in gejaagd om zich daar te bezatten en niet meer terug te komen. Al mocht het ook voor straf in dat rot hek blijven hangen (hè Maartje). We hadden dus wat goed te maken in de 4e inning!  Het scoreblok laat niet zien hoe Moons binnen is gekomen maar via een 4 wijd zal het niet geweest zijn! De short stop maakte jammer genoeg een prachtige vangbal op de hit van Karlien en Jane stond weer aan slag. Iedereen zag een hoge kopbal die niet wijd werd gegeven want Jane sloeg een smash over de midfielder heen. En met een smash bedoel ik echt kei hard hoog en ver slaan! Iris zal zo wel binnen gekropen zijn want ze had vast alle tijd. De lange benen van Jane waren in ieder geval beland op het derde honk!  Wendy wachtte en verdedigde geduldig haar slagbeurt en kreeg een vier wijdje.  Vervolgens kreeg Kim geen grip op de pitcher en moest met een drie slag de dug-out in.  De ‘magische twee nullen’ bij een 1-3 situatie  stonden weer op het scoreblok en nu moest Leonie iets nuttigs aan slag gaan doen. Geïnspireerd door Jane (‘niet denken maar gewoon slaan’) sloeg ze meteen de eerste bal tegen alle adviezen van Dagmar in. Gelukkig vloog de bal over de linksvelder heen en kon ze naar thuis. Een echte homerun dit keer want de ‘pupillen homerun’ op een stootbal van vorige week was een beetje vreemd. Jane kon met die lange benen rustig naar thuis huppelen maar Wendy wilde aan de zuurstof na haar run van 1 naar thuis. ‘Sorry’ my lady! Maartje en Dagmar dachten vast ‘nou dat kan ik ook wel!’ en de linksvelder werd door hen bekogeld! Beide maakten een twee honkslag en Maartje kon zo mooi een puntje scoren op Dagmar’s hit. Vervolgens perste Zoë aan slag er ook een twee honkslag uit maar dit keer was de midfielder het slachtoffer. Drie keer een twee honkslag achter elkaar deze inning! You ladies rock! Dagmar was uiteraard al binnen gesprint en het was tijd voor Iris om de streak voort te zetten. Geen twee maar een drie (!) honkslag voor Moons en Zoë kon hierdoor ook een punt scoren. Karlien maakte daarna een mooie honkslag die niet goed gepakt werd op 1 en liep zo door naar 2. Iris was toen al drie keer binnen natuurlijk en was al bezig met haar catcherpak in de dug-out. Ten slotte was Jane de 12e (!) slagvrouw in deze reeks maar stuitte ze op de sterke short stop en ging ze uit op 1. Het derde inning spook was officieel verjaagd en met 8 extra punten op de teller gingen we tevreden het veld in. Een heerlijke veldbeurt  volgde met 3 puntjes tegen en twee vangballen van Zoë en Jane. En Karlien en Dagmar maakte het samen mooi af met een out op 2 zodat we weer mochten weer slaan!

De vijfde inning ging vrij snel van beide kanten. Alle Kickers bleven op de honken steken en er werd dus niet gescoord. In het veld beloonde Iris zichzelf voor haar strakke catcher werk met een vangbal op een foutbal. Ook Maartje deed gezellig mee aan het vangfestijn. Geen punten voor beide partijen deze inning. De vermoeidheid begon ook na 2,5 uur toe te slaan. Ondertussen had Zoë het stokje van Leonie overgenomen en gooide mooie ballen vanaf de plaat. In de hoop dat we nog terug konden komen werd Maartje op het einde nog ingezet als pitcher. Helaas was het een zware taak om de volle honken te verdedigen en kreeg Leonie een paar keer kortsluiting waardoor er geen dubbels gemaakt werden. Nuenen won uiteindelijk met 24-18 maar heeft hard moeten werken voor deze overwinning.

Verloren dus maar coach Dagmar en de meeste speelsters waren trots op het spel. We hebben 7 inningen in 3 uur (!) kunnen spelen tegen de nummer 3 van vorig jaar en echt weerstand kunnen bieden. De ballen werden nu een keer niet op, maar tussen de poppetjes geslagen en de honkslagen waren bijna niet bij te houden.  Met een beetje geluk had een overwinning ook zeker gekund. Aan slag hopen we de lijn door te kunnen trekken en de ‘kortsluiting’ in het veld gaan we er ook nog wel uit krijgen deze competitie.

Een verlies met een gouden randje dus. We sluiten af met:

DAMES BEDANKT!