Nieuwe voorzitter

De witte rook komt inmiddels alweer een weekje uit de schoorsteen – want op de afgelopen Klusdag was het zover – Marco Molijn is geïnstalleerd als de nieuwe voorzitter van BSV Kickers Waalwijk nadat Hans van Griensven na vijf jaar het wel welletjes vond geweest.Wij danken Hans uiteraard vanuit ons hele clubhart voor zijn inzet en de prachtige jaren – en hopen hem ook nog vaak op en rond de velden te mogen verwelkomen!
Zijn afscheidsnoot is terug te vinden op onze Facebookpagina.

Rest het ons om, voor degenen die hem nog niet kenden, Marco even officieel aan jullie voor te stellen. En dat natuurlijk in zijn eigen woorden:

Beste Kickers,

Sinds 30 maart ben ik de nieuwe voorzitter van onze club. Voor wie mij niet kent, stel ik me bij deze voor. Marco Molijn, lid van het heren honkbalteam, trainer van de softbal dames en coach bij Brabant Bandits Juniors softbal (Little League). Ik ben 33 jaar oud, ben geboren in Waalwijk en woon in ’s-Hertogenbosch. Daar woon ik samen met mijn vriendin Boukje. Inmiddels loop ik ongeveer 18 jaar rond op deze club. Dat is dus al een tijdje. Het enige lid dat langer onafgebroken rondloopt bij de Kickers is mijn jongere broer Jörgen. Dankzij hem ben ik ooit begonnen met honkbal. Zijn team had te weinig spelers en ik werd gevraagd om in te vallen. Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en hebben Jörgen het grootste deel van die tijd samen in één team gespeeld. Er zijn bijna geen betere manieren om tijd met je familie te besteden! Je kan je voorstellen waar de meeste gesprekken bij ons thuis over gingen… Ook omdat dat mijn moeder ooit coach en secretaris was van de Kickers en mijn vader ook nog op het veld gestaan heeft.

Overigens zal je mij vaak horen zeggen dat de Kickers voor mij óók familie zijn. Zo voelt het ook echt. In je team deel je lief en leed. Je ziet elkaar vaak, maakt hoogtepunten en dieptepunten mee. Passie op het veld verbindt mensen. Je hebt af en toe ruzie, maar je praat het ook uit en drinkt met elkaar een pilsje.

Als spelers zijn mijn broer en ik trouwens totaal verschillend. Hij is beter in gooien, mijn ‘handschoen’ is juist beter. De één heeft power, de ander snelheid. En wat mij betreft is dat ook hoe de club het beste functioneert. Samen brengen we elkaar en de club verder. Wat dat betreft is honklopen een mooie analogie. Op eigen kracht kom je op de honken, maar alleen samen maak je uiteindelijk dat punt. Onze passie voor de sport bindt ons. Ik hoop dan ook met jullie allemaal de club mooie tijden te laten beleven.

Tot nu toe heb ik 3 verschillende voorzitters meegemaakt en elke bracht zijn of haar eigen ideeën mee. Onder de leiding van Hans van Griensven hebben we meer vrijwilligers dan we in lange tijd gehad hebben. De organisatie staat. Dat geeft mij de kans om met deze mensen een nieuwe koers te bepalen. Het schip niet drijvende houden, maar verder brengen. Daarbij horen we graag ook jullie mening! Spreek me gerust aan als je me ziet op het veld. Eén ding kan je alvast verwachten; als bestuur hebben we dit jaar de werving van nieuwe leden topprioriteit gegeven. De gloednieuwe wervingscommissie is al in volle vaart van start gegaan. Maar ook zij kunnen het niet alleen. Ik roep dan ook iedereen op om hen mee te helpen! De familie moet groeien!

Met sportieve groet,

Marco Molijn