Trainingen na COVID-19

Beste leden, ouders en verzorgers,

Drie weken geleden zouden we beginnen met de competitie van dit jaar. Iedereen stond in de startblokken. De weergoden voorzagen ons ook nog eens van fantastisch weer voor onze sport. Covid-19 gooide helaas roet in het eten. Geen sport. Geen honkbal. Geen softbal.
Gelukkig mag het grootste deel van onze jeugd weer aan de slag! Kinderen t/m 12 jaar mogen weer trainen. Jeugd t/m 18 jaar mag weer trainen, maar op een afstand van 1,5 meter. Wedstrijden zijn helaas nog niet mogelijk.
Trainingen
De trainingen zullen iets anders zijn dan mensen gewend zijn. Het bestuur heeft een protocol samengesteld op basis waarvan we met elkaar om dienen te gaan. Dat protocol check je hier en is ook doorgestuurd door de coaches. Lees het goed door! Enkele maatregelen benoemen we alvast in deze nieuwsbrief:
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de aanvang van de training
  • Blijf niet hangen na de training, ga meteen naar huis
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan. Ouders blijven dus buiten de accommodatie
  • WC-gebruik bij uitzondering
  • Volg de algemene hygiënevoorschriften van het Rijk en blijf thuis als jij of een huisgenoot ziek is.
Het bestuur volgt hierbij de maatregelen die NOC*NSF, KNBSB en de gemeente Waalwijk nemen. Het bestuur beseft zich dat deze en andere maatregelen niet populair zullen zijn. Toch zijn deze bindend en voor iedereen geldend. We vragen om ieders begrip.
Bij elke training is er een ‘corona-verantwoordelijke’ aanwezig. Die persoon helpt mensen attenderen op de geldende voorschriften en helpt de coach indien nodig. Benader deze persoon, en vooral ook elkaar, met respect. De huidige tijd is gek. Laten we het desondanks positief benaderen.
Heb je twijfels over iets? Kom je nog liever niet naar de training? Benader dan de coach.
Wedstrijden
De KNBSB houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten. De afdeling Competitiezaken werkt momenteel aan scenario’s voor de resterende competitieperiode van dit jaar. Vanwege de onzekerheid en onduidelijkheid, is het erg lastig daar nu al iets concreets over te zeggen. Wanneer er wordt besloten dat er weer gespeeld mag worden, dan worden er waarschijnlijk drie weken vrijgehouden voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarna de competities kunnen beginnen.
De club
De kantine is vanzelfsprekend ook gesloten. Naast contributie is de kantine een belangrijke inkomstenbron voor de club om de vaste kosten te kunnen voldoen. Deze vaste kosten lopen gewoon door. Deze crisis raakt ons dan ook behalve in sportplezier en gezelligheid, ook in de portemonnee. Als bestuur proberen wij de vaste kosten te beperken en waar mogelijk proberen compensatie te krijgen. Ondanks deze maatregelen, zal de financiële gezondheid van onze club ook geraakt worden.
Tot slot
Voor de volwassen leden geldt helaas nog steeds; even geen balletje slaan of gooien. Voel je toch de drang om weer even te ballen? Begrijpelijk, wij ook! Doe dat dan even thuis of in de tuin. Houd je daarbij uiteraard aan de geldende voorschriften. Weet je even niet wat je dan zoal kan doen? Je coach heeft vast een paar leuke drills.
Beste Kickers, we gaan er vanuit dat we dit jaar nog lekker volledig kunnen honkballen en softballen. Dan knallen we! Blijf gezond en zorg voor elkaar.

Sportieve groet,

Het bestuur
Posted in Geen categorieGetagd