Competitie – Royals H1 vs Kickers H1 (26-06-2016)

De Royals gebruiken meerdere velden en een dag voor de wedstrijd kregen we te horen dat de locatie verplaatst was. Achteraf bleek dat het veld in Boxmeer veranderd was in een moeras. Het veld in Venray was, op een paar plekken na, er beter vanaf gekomen. Met vrij goed weer werd er gespeeld, de zon kwam zelfs tussendoor even langs. Groot contrast met de Kickers dames waarbij de wedstrijd was afgelast.

De Kickers begonnen goed, Sven startte met een 4-wijd aan slag gevolgd met een honkslag van Jörgen die net buiten bereik van de linksvelder was. Sven scoorde, Jörgen in scoringspositie op het 2e honk en de beste slagmannen van Kickers aan slag. Helaas sloegen Pim en Ronald beide prima ballen, maar net op de linksvelder die deze dus makkelijk ving.

De Royals proberen het punt snel terug te pakken, maar Gerben pitchte prima. In de tweede inning kreeg hij echter last van een kleine blessure, waardoor het pitchen minder goed ging. Helaas werden er 2 punten gescoord. De Kickers konden echter aan slag niet goed in de wedstrijd komen. Er werd op veel slagballen niet geslagen waardoor de pitcher van de Royals zelf het spel kon bepalen.

Ronald volgde Gerben op de heuvel en deed dit uitstekend. Een snelle inning in het veld was wat de Kickers nodig hebben wanneer er weinig gescoord wordt door de mannen uit Waalwijk. Vervelend was dat ook Ronald bij zijn 2e inning moeite leek te hebben, dit maal door het missen van de locatie van zijn pitches. Langzaamaan kwamen er steeds wat puntjes binnen bij de Royals. De Kickers deden hun best om wat terug te doen, maar mede door de goede acties van de 3e honkman van de tegenstanders kwam men nauwelijks op de honken.

Er werd besloten Jörgen te laten gooien in de hoop terug in de wedstrijd te komen. Meerdere 4-wijd gevolgd met een error en een honkslag later zorgden voor 2 punten voor de Royals. De Kickers hadden nog 1 kans, wat de scheidsrechter duidelijk maakte. Het begin was goed, Jörgen kwam op de honken met een bal door het binnenveld. Joop ging helaas uit, maar Pim kon daarna met 4 wijd het eerste honk bereiken. Alle honken kwamen zelfs vol en het team deed zijn best de pitcher af te leiden. Twee nullen waren er inmiddels en met Stijn aan slag hoopte we op die Grand Slam. De bal schoot van de catcher weg waardoor Jörgen het 2e punt van de Kickers kon maken. Helaas had ook Stijn zijn dag niet waardoor de eindstand bleef steken op 8-2 voor de Royals.