Competitie – Kickers H1 vs Cardinals H1 ( 03-07-2016)

Afgelopen zondag hadden de heren een zware taak, ze moesten tegen de nummer 1 in de poule. Een team dat vaak met een groot verschil in punten van hun tegenstander wint.

Startende pitcher Kriek wist ze echter te overrompelen door voor het eerst dit seizoen in volledig tenue te komen en strakke ballen recht over de plaat te gooien waardoor de Cardinals geen punten wisten te maken.

Aan slag begon het goed met in de eerste inning meteen een homerun van Kriek! Maar toch verliepen de slagbeurten moeizaam. Beide teams hadden moeite met op de honken komen. Door 4 vangballen liet Jurgen duidelijk merken dat ballen in het buitenveld slaan weinig zin had.

De heren kwamen op een voorsprong van 5-2. Deze wisten ze even te houden, maar al snel waren de ballen van Kriek te bekend bij de Cardinals en wisten ze de ballen op plekken te slaan waar ze niet goed verwerkt konden worden Hierdoor werd het gelijk getrokken tot 5-5.

Ondertussen kwamen we er achter dat op positie 9 ( rechts in het buitenveld) een vloek heerste. Eerst kreeg Marc Lambrechts een hoge, mogelijke, vangbal hard op zijn gezicht toen hij deze probeerde te vangen. Hierdoor werd hij uitgeschakeld voor de rest van de wedstrijd. Niet veel later werd de speler van de Cardinals op positie 9 onwel en moest deze van het veld afgetild worden.

In de laatste inning kregen de heren het niet voor elkaar om nog punten te scoren. De Cardinals lukte dit wel met. Met een eindstand van 7-9 hebben de heren uiteindelijk toch verloren. Wel kunnen ze terugkijken op een goed gespeelde en spannende wedstrijd!

Ten slotte wensen wij Marc en de speler van de Baseball & Softball Club de Cardinals beterschap!