Oefenwedstrijd – Kickers DS1 vs Nuenen DS1 (27-03-2016)

Op deze herfstachtige Eerste Paasdag was onze tweede oefenwedstrijd tegen Dames 1 van Nuenen. In onze georganiseerde team-app (teamsnap) stond 8:45 aanwezig maar dit heeft niet iedereen gehaald. De een dacht dat we om 11:00 begonnen, de ander zat nog op de wc ( she shall not be named!) en de rest dacht waarschijnlijk dat we om 9:00 aanwezig moesten zijn. Desiree hield haar mond over de fotograaf die zou komen en op naar de warming up gingen we. Uiteindelijk was iedereen warm na de warming up en gingen we van start.

Iris was zo lief om ons uit de brand te helpen als catcher en was een ware rots in de branding voor onze debuterende pitcher Maxime. Zij durfde het wel aan om na een paar trainingen een volle wedstrijd te pitchen. En dat deed ze met volle inzet, lef en concentratie. Maxime, chapeau aangezien deze schrijfster al in haar broek plast bij de gedachte aan pitchen.

Het was vrij snel duidelijk dat Nuenen winnend naar huis ging, maar dat deerde het team absoluut niet en de ‘vreet hem op mentaliteit’ van Marco zat er goed in. Er werd gecoacht , aangemoedigd en ge-high fived aan alle kanten. Desiree , natuurlijk als eerste aanwezig vandaag, stond op honk 1 lekker te spelen en moedigde Maxime heerlijk aan. Al moet je voor het echte aanmoedigwerk bij mevrouw Huggers zijn want Maartje was weer heerlijk op dreef met haar yells. Ze begon op de bank na de geweldige pitching-marathon van vorige week maar ze was niet te missen. Naast lollige yells kwam er ook genoeg wijsheid uit richting onze pitcher, en gaf ze goede aanwijzingen.

Naast Desiree was de linkshandige Kimberley lekker bezig op het tweede honk en liep de combi tussen 1 en 2 als een trein. Een ander treintje stond vlakbij Kimberley: de short stop, Speedy- Gonzalez- Edelmira . Die twee keer als een haasje naar thuis rende alsof het niks was. Daarnaast op het derde honk stond de schrijfster zelf (Leonie) en die broek moest blijkbaar toch vies worden, dus dook ik toch maar weer naar die bal. Gelukkig had ik hem gevangen dus die broek mag trots het sop in.

Achter het derde honk stond Dion op haar vertrouwde plekje geconcentreerd te spelen om alles te pakken. Zelfs toen de bal ruim buiten de lijnen ging stond Dion al in de buurt klaar om hem te pakken. Naast haar in het middenveld stond Jane lekker te rennen om te ballen te pakken en had ook nog een mooie vangbal te pakken. Jane had er duidelijk zin in en had een hoop grappige quotes tijdens de warming up vandaag ( keep that up ).

En op nummertje 9 stond Jikke in het rechter outfield hard te werken om de ballen zo snel mogelijk richting Desiree of Kimberley te krijgen. Het gaat steeds beter Jikke, kop omhoog en vergeet niet te genieten !

Ten slotte hadden we niet één, twee maar wel drie coaches vandaag. Dagmar, de pechvogel van vorige week, was druk aantekeningen aan het maken in softbaltaal die ze me toch echt even moest uitleggen. Ook stond ze bij honk 1 aanwijzingen te geven en dat was erg fijn. Had ik al gezegd dat ze op tijd was… Marco had om 13:00 een wedstrijd ( mooie steal naar 3 trouwens, Marco) maar kwam ons ook weer kundig coachen. And last but not least was Hans, de Coach-trainer, lekker rustig iedereen aan het aansturen. Op die rust kunnen we bouwen, Hans. En een mooie Kickers BBQ lag er in zijn kofferbak.

Aan slag waren er meerdere honkslagen,vrije lopen naar het eerste honk en gestolen honken om trots op te zijn. Volgende week een toernooi in Breda waar we twee wedstrijden spelen en één wedstrijd lekker kunnen kijken. Kickertjes het was weer TOP!