Toernooi Jeka – 03-04-2016

Het was een zondag vol zon, softbal en de allereerste zoete overwinning voor Kickers Dames 1 bij Jeka in Breda dit weekend. In alle vroegte (lees: half 11) vertrokken de goedgemutste dames met coach Hans en een leger vol kinderen voor een dag gevuld met twee pittige wedstrijden.

Roef!  en Jeka Breda vormden de tegenstanders van de dag – en begonnen in een wedstrijd tegen elkaar. Dan blijkt softbal kijken niet alleen leuk, maar ook leerzaam, en is een eerste inschatting van de tegenstanders snel gemaakt. Daar waar de ochtend frisjes begon brak echter tijdens de warming up de zon door en was het al snel zweten geblazen. Perfect moment voor Jikke, gestoken in een gloednieuw paar schoenen en met een hippe nieuwe handschoen, om het nieuwe materiaal in te spelen. We zien er allemaal al echt uit als softbalsters!

De eerste wedstrijd werd gestart tegen Roef!
Een team vol jonge en uiterst sportieve enthousiastelingen, met een pitcher waar je U tegen zegt. Toch werden er flink wat ballen het veld in geramd en wisten enkele dames ook de thuisplaat te bereiken. Speedy Gonzalez Edelmira en Iris laten rennen er zelfs makkelijk uitzien.

Ook in het veld was er genoeg te genieten voor de toeschouwers. Vangballen, dubbelspellen en uitgetikte dames te over. Zoals Iris bij de nabeschouwing al zei is het geweldig om de sprongen te zien waarmee dit team vooruitgaat. En ach – ook leermomenten waren er weer zat. Zo zal Zoë-Amber nooit meer rennen op een vangbal (of nouja, zich daar in ieder geval nog zes keer schuldig over voelen wanneer dat wel gebeurt) en weet Leonie nu dat je toch echt je honk vast moet houden wanneer je drie steelt. Doorschieten verboden!
De coaching van Hans en Dagmar was deze eerste wedstrijd al onmisbaar. Niet alleen waren de aanmoedigingen en tips niet van de lucht – maar ook werd er dit keer (al veel beter) geluisterd naar de commando’s voor doorlopen, dreigen en blijven staan. Nog even en we luisteren echt braaf! Topcoaches lokken dat nou eenmaal uit!

Gelukkig was Maxime als pitcher in haar tweede wedstrijd on fire. Helaas zagen wij meer strikes gegooid worden dan de scheidsrechter, dus werd haar arm niet beloond, maar mentaal staat hier gewoon een topper. Max blijft lekker doorgooien – ook wanneer het niet meezit. Daarna was het de beurt aan Desiree die haar debuut maakte als pitcher. En hoe! De dames van Roef! kregen hun knuppel niet vaak succesvol tegen de ballen die Desiree erin knalde, zozeer zelfs dat er werd overwogen hun trainingen erop aan te passen. Twee vangballen in een inning en BAM – drie uit! En ach, een paar uitschieters hielden deze pitcher-in-wording niet tegen. Wat een prestatie in de eerste wedstrijd!
De uitslag viel uit in het voordeel van Roef! maar de 8-3 score was er toch een om trots op te zijn.

De tweede wedstrijd was Jeka aan de beurt voor een rondje tegen de Kickers. Ook hier werd er keihard gespeeld. Nu werd pitcher Maartje ingezet en BOY, dat heeft Jeka geweten. Drie erop, drie eraf was eerder de standaard dan de uitzondering en zoveel strikes heeft een scheidsrechter volgens mij nog nooit hoeven tellen. De ballen die het veld inkwamen werden zonder genade richting het eerste honk geknald door Edelmira die als korte stop overal op het veld leek te staan. Een briljante tik-actie voorkwam zelfs een gestolen honk en stuurde de tegenstander weer het veld in.

De magnetische aantrekkingskracht van Leonie bleek wel weer toen ze ook deze wedstrijd niet zonder bodycheck wist door te komen. Het safetyhonk bleek niet zo safe te zijn toen de eerste honkvrouw haar pardoes omver beukte ondanks dat ze al safe was. Leonie – onthoud nou toch es, het is een no-contact sport!

Ook in het outfield was er genoeg te bewonderen. Reddingsacties van Marloes en Jikke en strakke aangooien het veld in voorkwamen weer een paar honklopers die anders vrolijk door hadden kunnen huppelen. Zo goed zelfs dat vanuit de dug-outs te horen was ‘Dat was zeker een twee-honk-slag!” terwijl de jongedame in kwestie toch echt op honk 1 eindigde!
Al het harde werk werd beloond met een prachtige uiteindelijke score (6-4) en een eerste overwinning voor de Kickers dames. En die smaakte zeker naar meer!