Competitie – Roef! Dames 3 vs Kickers DS1 (24-04-2016)

Aangezien Zoë-Amber dit weekend in Dublin is om zich aan te sluiten bij de ‘Guiness-is-niet-te-zuipen-club’ schrijf ik als back-up (wink naar Kimberley ) dit verslag. Dus Roef! ik hoop dat het toch nog een beetje vermakelijk is😉. En Roef! zag de bui al letterlijk hangen en kreeg vast even een déjà vu naar vorige week toen de wedstrijd gestaakt werd vanwege de weersomstandigheden. Het scheelde niet veel of deze wedstrijd had ook ingehaald moeten worden. De weergoden waren nogal wispelturig en de zon wisselde zich af met sneeuw en hagel.

20160424_113423

Maxime had van te voren een verrassing aangekondigd maar dat bleken er twee te zijn. Madame had soesjes bij zich omdat ze jarig was geweest en had ook de nieuwe shirtjes in de tas zitten. Dat mocht dan weer niet wereldkundig gemaakt worden voor de wedstrijd maar dat had de schrijfster niet gehoord. Gelukkig geloofde Zoë-Amber me meteen toen ik zei dat ik een fout had gemaakt en het de oude shirts waren. I’ve gotta live up to my reputation people!  Door de hagel duurde het even voor er een warming up gedaan kon worden maar uiteindelijk konden we beginnen. Toen coach Dagmar na het ingooien riep ‘nu kan je nog naar het toilet’ stormde alles wat rood en blauw was richting de wc’s. Hierdoor hebben jullie helaas wel Maartje’s ‘quote van de dag’ gemist, al durf ik het niet te herhalen in dit beschaafde verslag. Maar het was iets met een banaan. Echt helemaal niks voor jou zo’n opmerking…

IMG-20160424-WA0010

(Het is even goed kijken maar de banaan is links op de foto in mijn hand te vinden.)

Maar genoeg gezwetst en op naar de wedstrijd! Het zelfgemaakte slagvolgorde bordje van Maartje werd meteen in gebruik genomen. En wie het volledige bordje nog compleet kan maken krijgt een extra kaasstengel volgende week. Wilt u meer over deze prijsvraag weten? Neem dan contact op met Dagmar want die weet alles van prijsvragen .
IMG-20160424-WA0013

Anyway… in de eerste inning stond de schrijfster na een brave vier wijd en wat stelen op honk 3. Anke speelde weer sinds een tijdje haar eerste wedstrijd en sloeg zichzelf meteen naar het derde honk! Uhm WAT!?! Dit was ook de beste slag van haar leven zei ze zelf! Dat wordt ‘power hitter’ invullen bij de ‘even voorstellen rubriek’! Vervolgens kon ik kruipend naar thuis en het eerste puntje was binnen. Gelukkig werd Anke ook binnen geslagen en de tweehonkslag van Iris werd ook beloond met een puntje. Met drie punten gingen we het veld in en ging Maxime pitchen. Waar het bij het ingooien van een leien dakje ging is het toch even andere koek om in die cirkel te moeten staan. Ze hield zich dapper staande en is toch weer een ervaring rijker. Respect for the pitchers people! Maartje nam het vervolgens ‘koud’ van Maxime over en eindigde de eerste inning met twee strike-outs alsof het niks was. Again R-E-S-P-E-C-T for the pitchers!

Awesome pitcher (9gag)

Helaas bleven we tot en met de 4e inning steken op drie punten. In de 5e en laatste inning werden toch nog even twee punten gescoord door Jane en Maxime. Helaas schoot het bij Jane in haar hamstring en we duimen dat je volgende week weer in onze mooie geveegde dugout zal staan! Uiteraard was er toch nog genoeg moois te bewonderen in de 2e, 3e en 4e inning. In de kou was iedereen een beetje jaloers op die warme rode coltrui van Anke, die toch wel de perfecte kleur rood had. En was Marloes ( terecht) in haar nopjes met haar honkslag en vond ze die langskomende paardenkoets toch wel erg interessant. En waar bij de eerste tikpoging Edelmira even uit haar concentratie werd gehaald was de andere loopster niet veilig door de goede samenwerking met Anke op het derde honk. Je moet het maar durven om bij Miss Edelmira een steal-poging te doen! At your own risk people…

In het outfield kregen Jane, Marloes en Jikke aardig wat ballen hun kant op en deze werden netjes verwerkt richting het infield. Roef! gaf de outfielders genoeg te doen en dat was echt hun verdiensten. Aangezien Maartje gewoon lekker gevarieerd stond te gooien. En die banaan gaf weer voldoende energie voor al die grappige praatjes richting de tegenstanders. We houden van bananen en kaasstengels , en die laatste vielen overigens ook goed in de smaak bij Roef! . De wedstrijd is in de 5e inning geëindigd in een 17-5 overwinning voor Roef! . Gefeliciteerd dames!

Ten slotte mag nu iedereen de eerste teamfoto in de gloednieuwe shirts zien. Bewonder ons fotogenieke team en probeer niet op uw scherm te kwijlen a.u.b. .

IMG-20160424-WA0003

Volgende week hopen we onze yell weer af te kunnen maken met ‘Kick ASS!’ maar deze week sluiten we af met ‘Dames bedankt!’.

Quote van de dag (the runner up) :  Jane bij de nabespreking waar Maxime was begonnen en de volgende aan het woord was. Maxime vult na haar beurt nog even wat aan.

“Beginnen we nu weer opnieuw bij jou?”