Competitie – Boosters JH1 vs Kickers JH1 (08-05-2016)

Men neme een zonnige zaterdag in mei – een enthousiast team junioren en een mooi complex in Bergen op Zoom. Het recept voor een mooie dag honkballen met als eindresultaat een waardige overwinning voor de heren van Kickers Junioren.

Tegenstander waren de Boosters die, aangevuld met een gelukkige dame, zorgden voor een pittige wedstrijd waarin niet alleen de temperaturen maar ook de gemoederen soms hoog opliepen. Toch was er ook genoeg tijd voor mooi honkbal en verrassende acties.

Initieel was er natuurlijk de afleiding verzorgd door de korfballers op het naburige veld – waarna ook nog eens bleek dat Joris liever op sneakers speelde dan op normale schoenen (vergeet ie vast nooit meer!). Toen Jason daarna ook nog eens de ontzettend geheime opstelling prijsgaf aan twee dames van de tegenpartij (lees: supporters Zoë-Amber Wolters en Leonie Brok die toch echt tot de Kickers behoren) was het ineens tijd om aan de bak te gaan.

Het veldwerk van de Kickers had af en toe wat schoonheidsfoutjes, maar was bij vlagen briljant. Het achterveld had een aantal lastige ballen om te verwerken – al eindigde een knaller van de Boosters vroeg in het spel in de handschoen van Johan en had Storm het op rechts outfield waanzinnig druk. Mooie vangballen dus, en de rest werd in het infield strak verwerkt.

Toeschouwers werden zo getrakteerd op een prachtig dubbelspel waarbij Matthias na een flitsende field actie Koen op het tweede honk bereikte. Deze knalde vervolgens door naar Jacco – waardoor de heren van Boosters praktisch direct het veld weer konden verlaten. Een tweede poging via Matthias naar Jacco eindigde dan wel in een gebrande honkloper maar bereikte vervolgens net een fractie van een seconde te laat de thuisplaat om ook daar nog een punt te voorkomen.

Aan slag werd het team helaas effectief kort gehouden door de boosters met een sterke man op het eerste honk. Toch was er ook hier genoeg moois om te bekijken. Zo ramde Jason een bal ver genoeg rechts het achterveld in om in een keer door te kunnen cruisen naar het tweede honk om van daaruit een broodnodig punt te scoren.

Ralph ging hier nog een tandje overheen en haalde met een driehonkslag praktisch het hek bij de Boosters. Slaan was niet voor iedereen weggelegd met de wispelturige pitchers bij de Boosters – Koen kreeg zo een aantal keer met vier wijd het eerste honk cadeau.

Het pitchwerk werd bij de Kickers in de eerste inningen verzorgd door Loek die het de slagmannen van Boosters erg moeilijk maakte met enkele strakke ballen. Catcher Joris hield de ballen die niet in de handschoen belandden pal voor zich, waardoor honken stelen voor de Boosters geen gemakkelijke taak was .

Hierna schoof pitcher Loek door naar het derde honk, waarna Andrew de tegenstander liet proeven van zijn sterke arm. Een paar strike-outs zorgden voor snelle inningen waarna uiteindelijk de score in het voordeel van de Kickers werd beslist.. De heren nemen de 12-11 overwinning verdiend mee naar huis! Goed gedaan!