Competitie – Kickers H1 vs Ducks H2 (08-05-2016)

Het was goed toeven bij de Kickers afgelopen zondag. Niet alleen stond er een zonnetje dat de witste melkflessen bij kan kleuren – ook werd er gehonkbald door de heren, die de Ducks op bezoek kregen. Een paar mindere wedstrijden de afgelopen weken nodigden uit om te laten zien dat er toch echt wel gehonkbald kan worden – en dat is ook precies wat de heren gedaan hebben.

De tribune zat goed vol (had vast niets met het weer te maken) en toeschouwers werden beloond met een paar roemwaardige acties van de heren in het veld. Helaas waren de tegenstanders minder onder de indruk van het spel en raakten enkele heren niet alleen oververhit van de zon. En dan spat de passie er soms explosief vanaf. Dat maakte het spel er echter niet minder mooi op.

De heren stonden sterk in het veld en hielden met twee uiterst effectieve pitchers de Ducks goed kort wanneer de tegenstander aan slag was. De wedstrijd werd gestart met pitcher Jörgen Molijn die met een fiks arsenaal aan slagballen een aantal van de heren direct liet omkeren naar de dugouts. Later mocht ook Gerben laten zien wat hij kon en hadden de Ducks heren ook hier een zware dobber aan. Maar liefst vijf strike-outs werden er gegooid in de wedstrijd en de rest van de ballen werd verwerkt door een sterk veld aan de Kickers kant.

Catcher Marco zorgde er met een sterke wedstrijd voor dat praktisch elke bal geblocked werd op zodanige manier dat honken stelen voor de tegenstander zelden een optie werd. Lopers stonden kort op hun honken uit angst voor de dreiging van zowel Marco in samenwerking met Jörgen. Strak gedaan.

Enkele slordigheidjes in gehaaste aangooien zorgden helaas voor honken die voller stonden dan gewenst, maar werden dan gecompenseerd door prachtige fieldacties van onder andere Ronald. Ballen werden door deze korte stop zonder genade naar het eerste honk gelanceerd, waar de lopers van Ducks vervolgens niets meer te zoeken hadden. Helaas schoot bij wat een dubbelspel had kunnen worden (na een prachtige pirouette op het tweede honk van dezelfde Ronald) de bal door op een waardoor de dance-moves niet beloond werden.

Het derde honk werd bemand door Sven die waarschijnlijk nu nog de afdruk voelt van een brandend harde bal die hij toch in de handschoen wist te krijgen en direct doorspeelde op één. Ook daar weer een verdiende nul gehaald, waardoor de Ducks niet echt in hun spel konden komen.

Doorschietende ballen werden vanuit het toch al drukke outfield ook weer snel binnen gebracht waardoor lopers van de Ducks homerun waardige ballen gewoon strandden op het eerste of tweede honk.

Aan slag waren de Kickers heren minstens zo effectief. Het regende honkslagen, en slordigheden aan de Ducks kant zorgden ervoor dat er met regelmaat honken gestolen konden worden. Zo wist Gerben na een goeie honkslag uit te komen op het derde honk na fouten bij de tegenstander en was Marco met zijn lange benen ook in een oogwenk steeds een honk verder.

Helaas werden zaken als prachtige tweehonkslagen van bijvoorbeeld Joep en Marco niet beloond met de benodigde punten omdat de sterke Ducks pitcher een aantal heren helaas weer terug stuurde naar de dug-out. Een magere wedstrijd in punten – maar een prachtige wedstrijd in spel.

De heren eindigden op een verdienstelijke 5-5 stand en pakken deze stijgende lijn vast op om hem in de volgende wedstrijd om te zetten naar een overwinning. Goed gespeeld!