Competitie – Kickers AH1 vs Gryphons(11-06-2016)

Zaterdag ontvingen de aspiranten de Gryphons. Met de overwinning van de vorige wedstrijd in gedachten en een bijna compleet team gingen de mannen goedgeluimd de warming up in.

Helaas zorgde een administratieve tekortkoming ervoor dat Ruben niet op de heuvel kon staan, omdat de tegenstander had opgemerkt dat hij niet goed stond ingeschreven. Erg jammer, omdat coach Paul hem na enkele weken van blessure weer in wilde zetten als pitcher. De opstelling werd last minute omgegooid en Melvin begon goed: geen enkel punt tegen. Ruben revancheerde zich op de enige juiste manier: als 1e slagman sloeg hij de bal het achterveld in, homerun en 1e punt binnen! De toon was gezet door zowel de tegenstander, die vaker nogal precies was op de regels, en de Kickers die sterk aan slag waren. De Gryphons gebruikte uiteindelijk 3 pitchers, maar geen van hen kreeg goed vat op het sterke aanvallende spel van de Kickers. In de 2e slagbeurt waren we zelf getuige van een unieke slagbeurt van Noah: met alle honken vol liep hij naar de plaat en de eerste worp van de pitcher gaf hij een geweldige tik: grand slam! 4 punten binnen!

De Kickers namen hun voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Het veldspel bleef behoorlijk geconcentreerd, er werd weinig weggegeven, slechts 4 punten werden toegestaan. Er werd actief gelopen op de honken, er ontstonden enkele verwarrende situaties met hoge ballen, maar de ‘ uitjes’ waren bij deze stand gelukkig niet dramatisch.

Gefeliciteerd mannen! En wederom bedanken wij Wouter Schouten voor dit mooie verslag. Hopelijk volgen er nog meer verslagen van dit mooie team! Keep up the good work guys!