Competitie – Radboud Rangers H1 vs Kickers H1 ( 10-07-2016)

U ziet het goed, dit keer een dubbele wedstrijd aangezien de oorspronkelijke wedstrijd was afgelast door hevige hagel. Een dubbel is altijd bitterzoet, het is fysiek zwaar, maar het vergt tactisch ook wat keuzes waardoor het wat meer aanvoelt als een officiële MLB wedstrijd (gespeeld door een stel amateurs, maar dat even terzijde).

Kickers uit: Heerlijke wedstrijd. Met Ronald op de heuvel begonnen de heren sterk. Een paar snelle nullen vielen, waarna de Kickers konden slaan. Dit begon goed met 2 keer 4-wijd achter elkaar. De pitcher uit Nijmegen had moeite zijn draai vinden. Gretig maakte de Kickers hier gebruik van en al snel liepen de eerste punten binnen. De catcher had een trage arm, het koste hem moeite de Kickers te stoppen met stelen. Honk na honk werd gestolen door o.a. Sven, Joop en Gijs. De bal werd ook veel het veld in gebracht, o.a. Gerben had succes met rustig, maar doeltreffend balcontact. Tussendoor kwamen de Radboud Rangers een klein beetje terug. Een combinatie van wijdballen en een aantal hits konden ze wat punten terugpakken op Waalwijk. Een andere pitcher, die langzame en hoge ballen gooide, maakte het ook moeilijker voor de Kickers. Het maakt voor de score echter weinig uit, de Kickers wonnen overtuigend met 15-5. Ronald had daarmee de hele wedstrijd gegooid en had dit uitstekend gedaan.

Kickers thuis: De tweede wedstrijd begon net zo overtuigend als de eerste. Direct kwamen de Kickers voor door middel van wat honkslagen. Gerben begon als startende pitchers van de Kickers. Aan de score was het niet af te zien, maar hij heeft goed staan gooien. De Rangers brachten de bal vaak het veld in, de Kickers verzaakte echter om hier goed tegen te verdedigen. Marco verloor bijvoorbeeld de bal op het laatste moment door de zon en mede dankzij enthousiaste, maar verkeerde communicatie van het team werd er op het verkeerde honk gegooid. Aan Waalwijk om de vele punten terug te pakken. Alle honken kwamen vol en met verstandig slaan kon er dankzij een 4-wijd een gratis punt worden gepakt. Sven sloeg vervolgens een snoeiharde bal waar de Rangers grote moeite mee hadden. Alle honklopers kwamen binnen en Sven veilig op 2. Jörgen, die een goede dag aan slag had, sloeg vervolgens direct een bal het buitenveld in waarmee Sven ook een punt meepakte. Nu dicht houden!

Jörgen nam het over als pitcher, wederom met veel balcontact door het team uit Nijmegen. Alles ging toen bij de Kickers fout wat er fout kon gaan. De inzet was er, Gijs die hard in kwam op een bal in het binnenveld, maar door zijn momentum niet meer in een goede positie kwam om te gooien. Of Jurgen die enorm veel meters maakte in het linksveld, maar vaak nét te kort kwam door botte pech. Het duurde lang voordat het moment er was, maar uiteindelijk vielen de nullen kort na elkaar door vangballen van Marco en Gijs. Een laatste kans nu voor de Kickers om de winst te pakken.

De langzame pitcher van de eerste wedstrijd gooide wederom een inning. Het was te merken dat de Kickers niet gewend zijn aan ballen die zo hoog de slagzone binnenvallen. Desondanks een paar man die veilig het honk bereikten. Een eerste nul werd snel gemaakt, gevolgd met een vangbal door de Rangers, maar met 2 honken bezet voor de Kickers. Een strategische keuze werd gemaakt om te stelen. De catcher van de Rangers was snel dit keer en zorgde er voor dat Sven uit ging op het 3e honk.
Een mooie pot die de Rangers hebben gewonnen met 15-14. Een score die laat zien hoeveel er is geslagen en hoe spannend de wedstrijd wel niet was.