Competitie – Kickers DS1 vs Roef! D3 (10-07-2016)

Eindelijk was het een keer een echte zomerse dag! Na weken van extreme regen, hagel en zelfs onweer scheen de zon en konden we ons echt bezig houden met softbal.

Deze week was het altijd enthousiaste Roef! op bezoek die nog een little league toernooi in Tsjechië in de benen hadden. Met een wat gehavend team door blessures en afwezigheid werd er met 10 speelsters gestart. Maar niet voordat er een goede warming up gedaan werd natuurlijk!

2
( Warming up trainer Jane in actie!)

3
( En nu die handjes de lucht in, la la la la la la! )

DSCN0129
( ‘Gooi naar THUUUIIIIS!’)

4
( ‘Hebben jullie ook zo’n zin in een camping-style softbal toernooi?’)

1
( Poseren tijdens het overleg met de scheidsrechter. Wat beeldig!)

1a( En hier weer in het gareel want coach Dagmar geeft uitleg. Zie ze braaf opletten!)

De wedstrijd begon uiteraard met Roef! aan slag en de dames begonnen goed in de eerste inning. Zoë en Edelmira hadden mooie vangballen en met maar 2 punten tegen gingen de Kickers zelf aan slag.  En hoe!

DSCN0161( Infield huddle met Wendy op de achtergrond. )

Miss Edelmira maakte optimaal gebruik van een doorgeschoten bal bij drie slag. In het veld werd er vervolgens gerommeld en opeens stond ze op het derde honk! En Speedy Gonzalez wachtte natuurlijk niet tot iemand anders haar ging binnen slaan maar rende als een haasje naar thuis op een doorgeschoten bal. Hoppa eerste puntje binnen! Maartje had vervolgens een mooie honkslag en dacht ‘ja maar ik wil ook naar 3’! En steelde , na gerommel van de catcher , zo van 1 naar 3 in een moeite door. En natuurlijk sloeg Dagmar haar weer binnen en kwam ze zelf ook op het 1e honk. Daarna wachtte Jane netjes af en liep in 3 passen naar het 1e honk na een vier wijd. Helaas had Maxime pech en was zij het slachtoffer van de pitcher. De bal kwam pijnlijk op de pols en na de wedstrijd bleek dat ze dinsdag niet kan spelen. Beterschap! Ondanks deze blessure kwam Maxime toch nog binnen net als Jane en Dagmar wat de score bracht tot 5-2. Zoë’s honkslag en steals naar drie werden helaas niet meer beloond. De pitcher gooide net te sterk voor Jikke, Marloes en Wendy die er met 3 slag vanaf moesten. Met een mooie 5-2 voorsprong gingen de dames weer het veld in!

(11
( AUW!)

De tweede inning was een top inning. Nou ja voor de Kickers dan! Binnen 5 minuten stonden de Kickers alweer aan slag! De eerste nul was een foutbal richting het 3e honk die Zoë mooi wist te vangen. Opvreten dat ding! Vervolgens ving Dagmar de volgende bal op 1, mocht er één slagvrouw nog net op het 1e honk komen en werd de derde out gemaakt door een vangbal van Maartje! BAM!

12a

Aan slag kwamen Edelmira en Dagmar binnen na mooie honkslagen en natuurlijk wat steals. En profiteerde Maxime optimaal van gerommel in het veld waardoor zij in een keer op drie kwam! Met een 7-3 voorsprong gingen we de beruchte 3e inning in. Hoe zou hij deze week verlopen…

10

( ‘Mag ik nou rennen!?! Ik wil scoren man!’)

6

( Met toestemming van de coach geplaatst. In deze positie kan je gewoon het beste aanmoedigen. Lipjes getuit en kontje naar achteren. GOOOOOOOO!)

De derde inning was weer vanouds zwaar maar beter dan sommige andere 3e inningen. Ooit wordt de vloek echt opgeheven dames! Uiteindelijk 5 punten binnen en alle outs werden gemaakt op 1 door Dagmar. Met 7-7 gingen de dames weer aan slag.

7

( Geconcentreerde blikken van 1e honkvrouw Dagmar en 2e honkvrouw Jikke. En nee, dat is niet het derde inning spook die rechts het beeld in wil kruipen maar het hek. Met dank aan Rebecca die leuke foto’s heeft gemaakt!)

Gebrand om de gelijke stand om te draaien in een voorsprong was Jikke als eerste aan slag. Haar slag kwam op een infielder terecht maar Jikke rende stug door ,wat de infielder vast zenuwachtig maakte, en hoppa ze stond op het honk! Ze had de smaak lekker te pakken en maakte vervolgens een mooie steal naar 2. De schrijfster wilde haar dolgraag verwelkomen op het 3e honk maar Wendy’s bal werd gevangen nadat Jikke het honk verlaten had. Nog dapper gerend maar helaas uitgetikt op  de terugweg naar 2. De volgende keer doen we weer een dansje bij 3, Jikke!

Na de derde inning ging het helaas wat minder. Jane viel opeens uit omdat ze duizelig was wat ze niet goed kon verklaren. Later bedacht ze dat haar nicotinepleister waarschijnlijk niet goed was blijven zitten.  Dus met lichte afkickverschijnselen in de brandende zon spelen was net even te veel. Gelukkig was daar Rebecca die het overnam van Jane in het outfield. Na de derde inning was het vuur aan slag er een beetje uit. Het was uiteraard warm en omdat de veldbeurten langer duurden waren de speelsters ook wat vermoeid. Edelmira gaf zelfs aan dat ze spierpijn had de volgende dag wat ze anders nooit heeft. Hard gewerkt dames!

DSCN0170

Natuurlijk is er nog genoeg te melden over het tweede deel van de wedstrijd. Pitcher Maartje bleef ,ondanks wat vermoeidheid, goed gooien en perste er in de 4e en 5e inning 4 strike outs uit! Please tell me your secret woman!

8
( Hier stond ze op het punt om het mij te vertellen…)

Alle ballen leken wel richting Edelmira te gaan die er 3 omzette in vangballen. En laten we het maar niet hebben over die ene afgekeurde tikactie. Het zit diep, I know…
Toen Maxime door privé omstandigheden eerder weg moest waren we met 8 speelsters en kwamen een aantal speelsters op nieuwe posities. Zoë stond op het eerste honk en Wendy ging van het outfield naar het 3e honk. Respect dames voor de flexibiliteit! Toen Dagmar, die van 1 naar de catcher positie ging, Wendy wilde instrueren op 3 kwam ze maar niet boven het geluid van Roef! uit. De dames van Roef! roepen aardig wat leuzen tijdens de wedstrijd en Dagmar moest een time aanvragen zodat ze Wendy even kon positioneren op drie.

De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in een 22-10, ik bedoel 21-10 overwinning( ahum ik kijk na u eerlijke Roef! dame) voor de Roef! dames. Ik en de Roef! coach waren ervan overtuigd dat er 22 punten gescoord waren. Vooruit ik werk wel mee dan…

Roef! gefeliciteerd met deze overwinning!

DAMES BEDANKT!

De overige leuke poses:

DSCN0149
DSCN0152

DSCN0154