Competitie – Panthers H1 vs Kickers H1 ( 04-09-2016)

De wedstrijd in Tiel begon best goed voor de Kickers. Sven kon met een 4-wijd op de honken komen en kwam verder door de geslagen bal van Jörgen. De pitcher veranderde snel van strategie en begon meer effect te gooien, waarmee hij aardig succes had. Maar ondanks dat scoorden de Kickers als eerst. De Panters sloegen echter snel terug. Het veld was nog niet helemaal waterdicht, al zat er een mooie progressie in na de laatste wedstrijd. Jörgen, de startende pitcher, had wat wisselende resultaten waardoor een aantal ballen hard werden geslagen. Met Marco in het buitenveld hadden de Panters wel snel door dat er niet te veel risico moet worden genomen in het buitenveld, hij verwerkt de bal namelijk zeer snel.

Het bleek een spannende wedstrijd te worden aangezien de Kickers wat puntjes terug pakten. Mede door een prima dag aan slag van Gijs en Stijn bleven we goed in de wedstrijd. Helaas maakte de 3e honkman van de panters goed gebruik van de harde wind naar het linksveld, toen hij een inside bal hoog wegsloeg over het hek. Ondanks 3 strike-outs in deze inning werd er een tactische wissel gemaakt in de volgende inning door Gerben te laten pitchen. Een lekker begin had hij, zeker als je bedenkt dat hij door vakantie(s) al lang niet meer had gegooid.
Aan slag hadden de Kickers niet veel mazzel, zo kwamen er enkele keren lopers op de honken en werden de ballen hard en ver geslagen, maar recht op de velders uit Tiel. Toch bleven de jongens hongerig naar die punten. In de laatste slagbeurt bleven de Kickers de bal in het veld brengen waardoor de Panters fouten maakten en er 4 punten binnenkwamen. Werd de druk te hoog voor Tiel?

Naslagbeurt van de Panters, Kickers stonden 2 punten voor. De start was niet goed helaas. Al snel kwamen er meerdere honklopers waardoor de Kickers perfect moesten samenwerken zouden we kunnen winnen. Gijs had een harde bal gestopt als 2e honkman en zo een honkloper en wellicht punt weten te voorkomen. Door wat miscommunicatie in het binnenveld bij een volgende bal bleef het 1e honk ongedekt waardoor er gescoord werd en waarmee de kansen van de Kickers steeds kleiner werden. Helaas mocht het ook niet zo zijn toen de panters meerdere harde ballen sloegen waarmee hun winnende punt binnenkwam.

Een nipt verlies is altijd zuur. De stijgende lijn zit er in ieder geval in en dat gaat beloond worden met een overwinning. I can feel it! Dank weer aanJörgen Molijn die dit seizoen al meerdere enerverende verslagen heeft geschreven. Keep up the good work!