Competitie – Kickers DS 1 vs Sittard Condors (22-05-2016)

Je zult het altijd zien – plan je een gezellig teambarbecue na de wedstrijden op zondag – staat er alleen maar regen, regen en nog meer regen op de planning. En toch lieten afgelopen zondag de weergoden zien dat ze Kickers Dames 1 goed gezind zijn, door maar een buitje van 15 minuten te verzorgen gedurende een uiterst sportieve, leerzame en pittige (2.5 uur durende!) wedstrijd.

_MG_9079

Er moest nog wel even gewerkt worden voordat de wedstrijd om 10 uur aan kon vangen. Afgelopen tijd is er namelijk een nieuwe laag gravel verzorgd op de velden. De pitcherplaat is hierbij mysterieus begraven geraakt onder zo’n 20 centimeter steentjes (of anderzijds verdwenen) waardoor coach Marco en fotograaf Marc zich moesten inspannen om de platen op tijd op de juiste plek te krijgen. Gelukkig kon dit de ladies niet tegenhouden en werd er al snel gestart tegen Sittard Condors, die met een gloednieuw team helemaal uit Limburg waren afgereisd.

_MG_9296

Deze Limburgse dames brachten niet alleen een stralend humeur en waterig zonnetje mee, maar ook een boombox waar onze oren nu nog van tuiten. Dat is toch wel even swingender wakker worden, opwarmen en douchen!

Praktisch het volledige damesteam was ditmaal uitgerukt en aanwezig op het mooie strakke veld van Kickers Waalwijk. En degenen die nog misten waren in spirit gewoon ook aanwezig. Ze moeten nog ff in de foto’s geshopped worden, maar dat mocht de pret niet drukken.

_MG_9042Het aantreden van dit sterrenteam betekende immers dat er eindelijke echte teamfoto’s gemaakt konden worden! (Al bleek de dames ‘netjes’ op de foto zetten toch nog best een uitdaging).

_MG_9044But eventually we succeeded!

_MG_9049

De 13 spelende dames zorgden voor een uitdaging qua wissels – want natuurlijk mocht iedereen even laten zien wat ze konden. Zo was het dat in het veld gestart werd met Anke als pitcher.

_MG_9071Deze wist een bruisend effectieve serie ballen te lanceren en het de dames van de Condors erg moeilijk te maken. Ditmaal zelfs zonder haar been te mishandelen! Zij verhuisde hierna naar het eerste honk, waarna Maxime kon laten zien hoeveel vooruitgang er in een aantal weken te boeken is.
_MG_9360Slagballen zover het oog kon zien – en ditmaal geen enkele black-out! Een topprestatie dus!

Op de hurken achter de slagvrouwen was voor het eerst sinds een onfortuinlijke enkelblessure catcher Dagmar weer te vinden.
_MG_9077
Die stond te popelen om de vers getrainde 1-3 trainingen ten uitvoer te brengen, maar moest deze tactieken laten aan catcher Iris die na de eerste inning werkelijk waar elke bal praktisch wist te houden. Een beetje voorzeggen was nog nodig, maar daarna vlogen de tekens en tactieken de veldspeelsters om de oren.

_MG_9359

En met succes! Een risicovolle steal van de Condors werd door een snelle bal op de eerste honkvrouw Anke omgezet in een nul nadat Anke de speelster zo beangstigde dat die pardoes onderuit ging bij de tikactie.

_MG_9367Vertrouwde korte stop Edelmira zorgde er met enkele flitsende acties voor dat de ballen die het veld wel in wisten te komen effectief naar het eerste honk werden verwerkt, waar eerst Maartje en daarna Anke de blits maakten met onverbiddelijke nullen.

_MG_9181 Kimberly begon de wedstrijd voor het eerst op het tweede honk, een positie waar de linkshandige toch altijd weer een voordeeltje heeft op de rest. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat ze zowel links als rechtsom kan slaan! Jaloersmakend, toch?

Het outfield had deze wedstrijd geen drukke baan – aangezien veel van de ballen in het infield al opgevangen konden worden maar toch bleven de dames (Dagmar, Leonie, Marloes, Jane, Dion en nieuweling Wendy) constant scherp en konden ze de rustige veld-rondes aan slag ruimschoots goedmaken. Er moest namelijk flink gerend worden!

_MG_9108

En vanuit het achterveld zijn de slagvrouwen natuurlijk goed te bewonderen – wat ook duidelijk te zien was aan Wendy die haar eerste wedstrijdervaring overduidelijk spannend vond ;)!

_MG_9293Het derde honk werd dit keer bemand door Maxime, die hier op haar vertrouwde plekje stond voordat ze de sterren van de hemel pitchte. Daarna werd ze overgenomen door Zoë-Amber, die direct express-les bunt-oprapen kreeg.

_MG_9172

Na een gruwelijk slechte aangooi op een moest er iets goedgemaakt worden. Gelukkig was daar een field-ball die ertoe leiden dat de insluit-lessen van de week ervoor direct omgezet konden worden in actie. Een bal op Edelmira zorgde ervoor dat een snelle speelster toch gepakt kon worden.

Aan slag was het genieten geblazen voor de Kickers. Het regende uiteindelijk punten en iedereen kon aan slag laten zien hoeveel er de afgelopen tijd vooruitgang is gemaakt op het slaan.

_MG_9312

Zo liet Iris zien hoe een stootslag nou echt moest, om vervolgens weer een punt binnen te lopen voor het team.

_MG_9315

En ook Wendy, die haar eerste wedstrijd speelde, kon aan slag bereiken wat ze al had gehoopt: Ze bereikte niet alleen het eerste, tweede of derde honk…maar kwam gewoon binnen in haar eerste wedstrijd! In tegenstelling tot manlief Marc, die dit tot nog toe niet heeft na kunnen doen. Maar er is geen rivaliteit hoor!

_MG_9440
En aan de foto’s en filmpjes te zien zijn ook de andere dames als een speer gegaan. Neem bijvoorbeeld Kimberly die met een goeie slag niet alleen zichzelf op honk kreeg, maar ook nog eens zorgde dat speelster Dion met haar eerste jump-huppel-sliding op het derde honk belandde.


In navolging van sliding-koningin Leonie misschien? Ook Marloes wist met de brandende aanmoedigingen van luiaard deluxe Zoë (die vanaf het derde honk riep dat ze droog wilde staan) bij het slaan weer een tandje bij te zetten en wat puntjes te scoren.

_MG_9344

Ongeluksvogel hier was dan weer Leonie. Die was zo ondersteboven van het pittige blonde kapsel van de tweede honkvrouw van de Condors dat niet een, niet twee, maar drie van haar slagen op het poppetje uitkwamen en zorgden dat ze uitging. Maar wat een power zit er inmiddels al in die slagbeweging – en hoe snel worden de nullen goedgemaakt met gestolen honken en speedy runs!

_MG_9261De twee insluitingsacties die lukten bij de Kickersdames konden gelukkig voor ons bij de Condors niet herhaald worden. Dagmar dacht namelijk wel eventjes als een speer naar thuis te rennen, om zich halverwege toch maar te bedenken.

_MG_9262 Zo werd maar weer extra duidelijk dat je altijd moet blijven pushen, want na een slordige aangegooide bal wist ze uiteindelijk weer veilig terug te komen op drie, alvorens bij de volgende slagvrouw alsnog binnen te komen. Held!_MG_9268

_MG_9537

Een erg mooie wedstrijd, en minstens zo mooie uitslag. De score van 28-4 nemen we mee naar de komende weken, net als de prachtige foto’s die ook dit keer weer verzorgd zijn door MARC-O-GRAFIE.
Thanks ladies!