Competitie – Kickers JH1 vs Zeeuwse Honk ( 28-05-2016)

Afgelopen zondag moesten de Kickers twee uur rijden naar Terneuzen om te spelen tegen het Zeeuws Honk. Omdat er regen was voorspeld waren we bang dat de wedstrijd afgelast zou worden terwijl we onderweg waren, maar gelukkig ging hij door en bleef het droog. Eenmaal aangekomen hielden we een korte warming-up omdat de tegenpartij een half uurtje eerder wilde beginnen, en wij als goedgezinde honkballers vonden dit niet erg.

De Kickers begonnen aan slag met Joris, Ralph en Koen in de lead-off. Na twee snelle outs bij Joris en Ralph was Koen aan slag, en hoewel deze een mooie base-hit sloeg werd helaas Andrew in de 4-hole daarna uitgemaakt. Toen de Kickers daarna verdedigende posities moesten innemen zorgde Loek op de heuvel al snel voor twee snelle strike-outs. De derde ging daarna wat lastiger, maar na een iets wat langere inning werd door de derde uit het dan toch weer tijd om te wisselen.

Met de Kickers voor de tweede keer aan slag was het de beurt aan Jason om aan slag te staan. Deze kreeg door 4-wijd een gratis honk, waarna ook snel het veld vol stond door Joost en Johan. Toen Jacco aan slag kwam kon Jason makkelijk thuis komen door een doorgeschoten bal en scoorde het eerste punt voor de Kickers. Helaas was dat het enige punt die inning door het sterke verdedigende werk van de tegenpartij.

In de bottom van de derde inning moest Loek helaas van de heuvel af door last van zijn arm, waardoor Andrew op de heuvel werd geplaatst. Deze begon sterk maar door vermoeidheid moest ook hij er helaas snel van af, al in de volgende inning werd Joris op de heuvel geplaatst die gelukkig de rest van de wedstrijd daar ook bleef. Andrew werd geplaatst naar links-veld maar ook niet voor lang, aangezien het hele buitenveld werd vervangen in de vijfde inning met mensen van de bank.

Uiteindelijk hadden de Kickers door het gebrek aan lang blijvende pitchers, het sterke binnenveld van de tegenstanders en schoonheidsfoutjes verloren met 6-18. Maar zelfs met de score was het een hele aangename wedstrijd, mede door het mooie weer en de leuke, enthousiaste scheids.

( Met dank aan Jason Rossou ! Top dat er ook geschreven wordt als er verloren is. Dat doet niet iedereen namelijk 🙂. Thanks! )