Competitie – Kickers AH1 vs Stags AH1 ( 29-05-2016)

De Kickers Aspiranten ontvingen afgelopen zaterdag het team van de Stags uit Etten Leur. Tegen de weersvoorspelling in scheen de zon en was het zelfs broeierig warm. Mooi honkbalweer? Of voor enkele Kickers zelfs een beetje te warm om bij de les te blijven?

De wedstrijd begon met een vertraging van een kwartier, omdat de punten voor de honken onder een dikke laag gravel verdwenen waren! Irritant, nu moesten we met losse honken spelen en dat was natuurlijk verre van ideaal. Het in de grond slaan van de haringen vroeg nog wat kracht en improvisatie. De Stags gingen direct sterk aan slag en binnen no-time waren er al enkele punten binnengelopen. Pitcher Bram zat al snel aan 30 pitches en het veld reageerde niet altijd even scherp. De slagbeurt van de Kickers bracht niet de tegenstand om het de Stags moeilijk te maken, waardoor we weer snel de wei in konden. De scherpte was er nog steeds niet helemaal, en de Stags profiteerden hier weer van. Bram zat aan zijn 60e bal, maar die laatste bal was precies voldoende voor de derde 0, waarna de Kickers weer aan slag mochten.

Deze beurt leverde wat punten op, maar al snel stond Melvin op de heuvel, met een steeds scherper wordend veld achter hem. Melvin kreeg geen punten tegen, dus gingen de Kickers aan slag met een 3-6 achterstand. De toegenomen scherpte in het veld was nu ook zichtbaar aan slag en op de honken. Brammetje sloeg een prachtige homerun en de Kickers gingen er weer in geloven. Er werd goed gelopen, en we kregen vat op de nieuwe pitcher van de Stags. De catcher liet enkele ballen doorschieten en daarop wisten we enkele punten over de plaat te krijgen. De winning mood keerde terug en binnen no time stond de stand 11-6 op het virtuele scorebord! Met nog maar één nul tegen en een pitcher die weinig slag meer gooide, maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Een mooie overwinning van de aspiranten, die zich goed hebben terug geknokt, maar het zichzelf in de eerste 2 innings ook onnodig lastig hebben gemaakt. Een leerzame pot, op naar de volgende wedstrijd!