Competitie – Kickers H1 vs Bullfighters H1 (29-05-2016)

Voor de aanvang van de wedstrijd was het niet zozeer de vraag wie er zou winnen, maar of er überhaupt gespeeld kon worden. De weervoorspellingen waren namelijk niet in het voordeel van de Waalwijkse heren. Maar, stoere jongens die wij zijn (ahum) zijn we van start gegaan aan wat een goede dag voor de Kickers zou worden.

Ronald begon als pitcher aan de wedstrijd, maar had niet direct de beste start. Met 2 keer 4 wijd, gevolgd door een honkslag langs de lijn in het rechtsveld, kwamen de Bullfighters al snel op voorsprong met 2 punten. Gelukkig had Ronald enkel last van wat opstartproblemen want hierna maakte hij de inning netjes af.

De heren uit Waalwijk hadden er zin in vandaag en hadden het plan om veel te slaan. Maar dat wil niet zeggen dat er op elke bal geslagen moest worden en daarom namen meerdere spelers genoegen met een 4-wijd.

De Kickers zetten daarna het veldwerk van de Bullfighters onder druk. De bal in het veld brengen is een uitspraak die men vaak hoort op het honkbalveld en dat was precies wat de heren deden. Het resultaat was een combinatie van veldfouten en mooie honkslagen waardoor de Kickers flink wat punten bij elkaar raapten.

De wedstrijd was echter nog lang niet gespeeld. Ronald had steeds meer feeling voor zijn pitches en kon ze plaatsen waar hij dat wilde, binnen het slagperk van de scheidsrechter, onze voorzitter Hans van Griensven. Iets waar de pitcher van de Bullfighters meer moeite mee had.

Op enkele hits na hielden de Kickers de schade beperkt van de Bullfighters aan slag. Het veldwerk was sterk, o.a. een prima verwerking van een geslagen bal door Marc en Joop die via een relay een nul maakte op het 2e honk. Een inning daarna met 3 man op en 3 man af was helemaal een mooie opsteker voor de Kickers die snel weer aan slag mochten.

De gehele line-up van de Kickers bracht de bal het veld in. Een stootbal door Jörgen toen de 3e honkman weinig bewoog, Jurgen met meerdere harde ballen door het veld, Joop met een bal die net niet over het hek in het buitenveld ging. De Bullfighters hadden moeite met het juist verwerken van de geslagen ballen en dat werd pijnlijk zichtbaar bij meerdere veldfouten van de korte stop en hoge ballen die uit de handschoenen van de buitenvelders vielen.

Ronald voelde zich nog sterk ondanks dat de vermoeidheid begon op te spelen. Hij had echter een goed plan voor de slagmannen uit Cuijck en zorgde er voor dat de Kickers snel nog een laatste keer aan slag kwamen. Nog steeds waren de Kickers gretig, Marc voorop die als een jonge pup op de honken stond en met een grote grijns een punt scoorde.

Helaas was die gretigheid soms ook te veel van het goede toen Jurgen trachtte een triple te slaan, maar dat dat net een paar stappen te ver bleek te zijn.  Met een eindstand van 20-6 werd de wedstrijd beëindigd. De heren uit Waalwijk hadden na een reeks mindere wedstrijden een win nodig. Het veld was sterk vandaag, het pitcherwerk net zo en aan slag waren de Kickers zeer actief. Ga zo door!