Competitie – Kickers DS1 vs Cheetahs (29-05-2016)

De wekker ging afgelopen zondag veel en veel te vroeg voor de dames van Kickers Ds1. De wedstrijd zou dit weekend namelijk gespeeld worden in het verre Beek in het schone Limburg. Er werd dus vroeg verzameld om de wereldreis tijdig te kunnen maken.

Toen Zoë-Amber echter besloot een pitstop in de kantine te maken om niet halverwege een groezelig tankstation wc te hoeven verduren bleek dit een onverstandige keuze. Leonie vond het namelijk nodig om de volledige kantine af te sluiten, zodat Zoë eenzaam werd achtergelaten in afwachting van bevrijding. Die liet gelukkig niet al te lang op zich wachten (aangezien ze als de bestuurder van een van de auto’s toch wel gemist bleek te worden).

De verdere autorit verliep zoals te verwachten was. Keiharde muziek en een achterbank die bij elke grote M begon te joelen om McDonalds. Gelukkig voor Kimberley en Edelmira was een Mc-ontbijt voor hun weggelegd, tot jaloezie van Jane die ook wel een vroege Egg McMuffin had gelust (geen McEgg dus miss Winklaar!)

Tegenstander de Cheetahs zit tegenwoordig op een gloednieuw park met dug-outs om jaloers op te worden. Grote ruimtes, mooie banken, tassenruimte en prachtige velden staken de dames de ogen een beetje uit. Nam niet weg dat er gespeeld moest worden tegen een (dachten wij) vrij nieuw team. De Cheetahs hadden echter versterking van een aantal pittige dames, waardoor uiteindelijk een bloedspannende pot werd weggezet.

De eerste slagbeurt beloofde veel goeds met een prachtige driehonkslag van Jane en een aantal dames die dankzij scherp honklopen en mooie slagen binnen wisten te komen. De eerste vier punten waren snel gescoord op deze manier. Deze vliegende start werd echter in de volgende slagbeurten niet volgehouden. Twee inningen eindigden namelijk na een vijftal vangballen (de dames wilden zo graag de hoogte in!) zonder punten.

13267942_10154049080995236_7368113456099296308_nIn de laatste inning was het echter weer feest – en tijd voor een harde comeback. Sterke coaching van Dagmar zorgde ervoor dat de dames aan slag waar mogelijk  wel de honken stalen, en met succes. Zo slidede Jane bij een steal naar het tweede honk zelfs zo fel dat haar hamstring het praktisch begaf! Beterschap daarvoor gewenst!

13315636_10154049080735236_8243858533902141941_n

In het veld was het een drukte van jewelste. Helaas werden niet alle mooie ballen van Maxime beoordeeld als prachtig door de scheidsrechter. Al nam dat niet weg dat de rest van het veld en zelfs de dames op de honken Maxime aanmoedigden. Die liet ook direct een stijgende lijn zien met slagballen waar de Cheetahs ernstig moeite mee hadden en zelfs twee strike-outs! Toch wordt een arm ook moe – en kwam in de derde inning Maartje na een afwezigheid van een paar weken op de pitcherplaat te staan.

“8 ballen!’ riep de scheidsrechter om aan te geven dat ze er 8 mocht ingooien. “Is vijf ook goed?!?” reageerde kanon Maartje, waarna ze een beauty van een slagbal in de handschoen van Iris knalde. En terwijl de scheids nog na stond te gniffelen volgde Maartje met “Is drie ook goed!?” om hetzelfde kunstje nog een keer te herhalen. De dames van de Cheetahs stonden inmiddels met knikkende knieën klaar om te slaan. En dat hebben ze geweten. Maartje startte direct met een strike-out, om vervolgens de rest van de dames het zwaar moeilijk te maken.

Dit betekende dat Zoë het op het derde honk druk kreeg – waardoor ook Edelmira regelmatig in actie moest komen. Enkele fieldacties leidden tot snel gebrande spelers op drie, terwijl andere lage ballen zorgden voor een blitse tik-actie via Leonie (die helaas net iets te hoog aangegooid werd voor Maxime waardoor een dubbelspel net niet haalbaar was). Sterspeler dit potje was echter rechtsvelder Wendy die in haar tweede wedstrijd niet één maar maar liefst TWEE vangballen maakte waarvan (dezelfde) Cheetahs speelster nu vast nog om moet huilen. Prachtig spel!

Ditmaal werden ook moeiteloos de inmiddels getrainde 1-3 tactieken met regelmaat toegepast. Iris bepaalde met verve de plays die (met uitzondering van een slaapmomentje van Kimberley die het teken miste) ervoor zorgden dat de dames van Beek in het veld goed kort werden gehouden. Mogelijk was Kimberley nog druk bezig met het verkopen van een nieuw energiecontract aan Leonie – die bij een veel te dure leverancier zit. Gelukkig kon Edelmira in geheimtaal (Papiamento) ook Kimberley aansturen. Tijd voor haar om het op het tweede honk waar te maken in een paar goeie 1-3 plays.

De wedstrijd kon ondanks sterk spel en een prachtige comeback in de laatste slagbeurt net niet binnengetrokken worden. De terugreis moest met een 11-10 score in het voordeel van de Cheetahs aanvaard werden. Al werd dit weer verzacht door een mooie overwinning voor de Kickers Heren op de thuisbasis (terwijl Edelmira en Kimberley – gestoord! – eerst terug naar Tilburg togen om vervolgens weer in Maastricht te gaan kijken bij vriendlief). Een mooie pot met een score die bij de thuiswedstrijd hopelijk in winst omgezet gaat worden!