Competitie – Kickers AH1 vs Twins AH1 ( 04-06-2016)

Op een licht mistige 4 juni werd om 11.00 uur aangetreden voor de wedstrijd tegen de Twins uit Oosterhout. Enkele weken geleden werd uit bij de Twins nog dik verloren met een, laat ik zeggen, enigszins gehandicapt team. Ditmaal waren de Kickers wel op volledige sterkte aangetreden en konden de Twins tegen de ,op revanche beluste Kickers, hun borst nat maken!

Bram ging van start als pitcher en na drie slag en een vangbal stonden er al snel 2 nullen op het scorebord. Na 2 keer vier wijd en 1 en 3 bezet gooide Bram de derde drie slag zodat de eerste helft van de eerste inning zonder punten tegen werd beëindigd.

Nu was het de beurt aan de Kickers om te laten zien wat wij aan slag in huis hebben. Bram ging helaas gelijk uit door een vangbal en Remco ging uit op 1 door prima veldwerk en een strakke aangooi op 1 van de derde honkman van de Twins. Nadat Bram(metje) met vier wijd op 1 was gekomen was Fabian aan slag. Ook de hit van Fabian werd prima verwerkt door de eerste honkman van de Twins zodat de eerste inning voor beide ploegen puntloos werd afgesloten. Zowel aan slag als verdedigend waren beide ploegen gewaagd aan elkaar. Zou dat zo blijven?

Ook de tweede inning begon voor de Kickers voortvarend. Voordat de Twins met de ogen konden knipperen had Bram al weer twee man naar de dug-out teruggestuurd met drie slag. Na 4 wijd kwamen de Twins dan toch op de honken. Met een mooie honkslag van de vierde slagman stelde de Twins het eerste punt veilig. Na een doorgeschoten bal werd door Fabian en Bram snel en adequaat gereageerd en werd de derde nul op de thuisplaat gemaakt. Prima veldwerk! Alhoewel het buiten nog licht mistig was gold dat duidelijk niet voor de hoofden van onze jongens!

Nu was het wederom de beurt aan de Kickers om de pitcher van de Twins te testen. Helaas ging Melvin al snel uit door een vangbal. Nadat Jules en Youri met 4 wijd op de honken waren gekomen was het de beurt aan Evan. Met een mooie honkslag kwam Evan op 1 en werd door Jules het eerste punt op thuis gemaakt. Ook Sergio kwam met vier wijd op 1. Hierna gingen de Kickers aan slag los! Thigo maakte een mooie tweehonk slag en ook Jarno, Noah en Bram sloegen de bal per kerende post terug het veld in. Tussendoor helaas eenmaal drie slag tegen. Nadat Bram met een fraaie head first over de thuisplaat dook en Fabian werd uitgevangen (derde nul) kon de balans worden opgemaakt. Na het neerdwarrelen van het stof, veroorzaakt door het slaggeweld van de Kickers, stonden er acht (!) punten op het scorebord.

Nauwelijks van de schrik bekomen was het de beurt aan de Twins om het slagperk te betreden voor het begin van de derde inning. Dit keer de beurt aan Melvin om vanaf de heuvel de Twins in bedwang te houden. Na een geraakte werper, een driehonkslag en 2 maal vier wijd scoorde de Twins al snel twee punten. Nu was het zaak voor Melvin om de controle te herpakken. Dat deed Melvin en hoe! Van de vier volgende jongens aan slag werd er bij één nog 4 wijd toegestaan, de overige drie konden met drie slag retour dug-out.

De gelijkmakende slagbeurt werd begonnen met Melvin aan slag. Na een geraakte werper voor Melvin en een mooie honkslag voor Jules waren al snel twee honken bezet. De pitcher van de Twins zat hiermee aan zijn pitchcount en werd vervangen. Na tweemaal vier wijd en mooie honkslagen van Thigo, Jarno en Bram stond de teller alweer snel op zes punten. Tussendoor hadden de Kickers al wel tweemaal drie slag aan de broek gekregen en met de laatste drie slag werd de wedstrijd beëindigd. Met het doorbreken van de zon werd ook de zonnige uitslag duidelijk: Kickers 14 – Twins 3!

De Kickers hebben deze wedstrijd wederom laten zien waarom er tot nu toe zo’n
mooie reeks wedstrijden is neergezet: geconcentreerd veldspel met een sterke slagploeg. Ga zo door!

( Met dank aan Johan Poncia voor dit mooie verslag! )