Competitie – Nuenen H1 vs Kickers H1 (12-06-2016)

Neunen uit, altijd lastig. Traditioneel een ploeg die veel slaat en goed gebruik maakt van het grote veld wat ze daar hebben. Des te meer reden dat de Heren uit Waalwijk gretig waren om de rollen eens om te draaien.

De wedstrijd begon echter niet zoals gehoopt. Jörgen was de startende pitcher en had moeite de zone te vinden. Na 2 keer vier wijd en een bal in het buitenveld die ongelukkig weg stuiterde van Jurgen in het linksveld, kwamen de eerste punten binnen. Taak aan de Kickers om hierna de 3 punten terug te pakken.
De eerste slagbeurt begon goed. Sven kwam netjes op de honken en Jörgen wist na een 0-2 start (2 slagballen tegen) er toch een 4 wijd uit te slepen. Beide spelers kwam in scoringpositie waarna het eerste punt snel volgde met een doorgeschoten bal. Een sacrifice fly later en de stand was zo waar 3-2. Jammer lukte het de slagmannen uit Waalwijk niet om meer punten te scoren, maar de 1 punt verschil is goed in te halen.

Wederom begon het pitchen van de Kickers niet lekker, maar naarmate de inning vorderde kwam Jörgen er meer in. De tegenstanders merkte dit en riepen al naar elkaar agressiever aan de slag te worden. Altijd een goed teken. Drie nullen werden gemaakt, maar omdat er wel weer wat puntjes waren binnengekomen werd er een strategische keuze gemaakt. In het verleden werd een pitching change nog wel eens te laat gemaakt, men wilde niet dezelfde fout maken. De inning erna zou Gerben starten. En dat heeft Neunen gemerkt.

Gerben had een prima start en volgde dat op met veel slagballen. Neunen had er moeite mee en de ballen die werden geslagen werden vrijwel allemaal verwerkt, op een paar ‘bloopers’ na die in niemands land vielen. Vooral Sven en Jopie werden hard aan het werk gezet, maar konden de druk prima aan. Stijn, die aan het herstellen is van een schouderblessure en langzaam meer mag gooien, deed goed zijn best als 2e honkman. Een positie die vrij nieuw is voor hem, maar hij pakt het goed op.

Aan slag waren de resultaten wisselend. De pitcher van Neunen was gefrustreerd met de scheids en de Kickers wilde daar gebruik van maken. Het resultaat bleef echter achter. Meerdere strike-outs en zelf een zacht geslagen bal ,met 2 nullen en de honken vol , waren erg kostbaar. Ook werd er veel op de man geslagen, zoals Ronald met een mooie tik die op een andere plek meerdere honken zou betekenen, maar nu makkelijk werd gevangen. De stand bleef daardoor steken op 5-4 voor Neunen met nog 10 minuten speeltijd. Doorspelen zou eigenlijk niks uitmaken, de tegenstanders stonden ook al bijna klaar voor de line-up, maar de scheidsrechter wilde per se door spelen. Het moraal van de Kickers was hierdoor wat lager en men werd wat minder scherp. Desondanks maakte Gerben het prima af met een strike-out, waarmee de eindstand op 8-4 uit kwam voor Neunen.

Bekijk de foto’s hier.