Competitie – Kickers DS1 vs Nuenen DS1 (13-06-2016)

Heb je dat wel eens? Van die dagen dat er zo weinig zuurstof in de lucht zit dat ademhalen eigenlijk al te veel werk is? Zo’n dag was het afgelopen zondag toen de dames in alle vroegte aantraden tegen het gezellige Nuenen DS1. Deze dames waren al op tijd afgereisd voor een pot softbal waarin beide teams flink aan elkaar gewaagd waren. Helaas zorgde fiks onweer ervoor dat de laatste twee innings in het water vielen, waardoor de achterstand net niet op tijd goedgemaakt kon worden door de Kickers Dames.

20160612__121659 dug out 2

Het was een drukte van jewelste in een goed gevulde (en dankzij Dagmars commando’s goed opgeruimde!) dugout. Maar liefst 12 dames meldden zich voor deze wedstrijd, dus was het een wissel-luxe van jewelste in het veld. Zo kon de nieuwste aanwinst Rebecca direct zien hoe het er aan alle kanten van het veld aan toe ging, en kennismaken met de gebrulde aanmoedigingen van de dug out. Want stil zijn de Kickers zelden!

In de eerste inning werd er direct korte metten gemaakt met het team uit. De eerste slagvrouw uit Nuenen kon met een strike-out van pitcher Maartje direct weer omdraaien. Hierna werd met een prachtige vangbal in het outfield ook de tweede slagvrouw tot nul gemaakt en sneuvelde de derde slagvrouw door een strakke aangooi van korte stop Edelmira naar Anke op het eerste honk. Snelste inning ooit!

IMG-20160612-WA0012

Dit succes weerspiegelde zich helaas niet in de eerste slagbeurt, al wist Maartje haar slagbeurt dusdanig lang te rekken dat Edelmira, als de speedy gonzalez die ze is, volledig naar huis kon stelen. Eerste punt in da pocket!

IMG-20160612-WA0016
Een vangbal (Leonie), keistrakke aangooi naar één (Edelmira!) en weer een strike-out verder eindigde de stand op 1-1 na de tweede slagbeurt van Nuenen. Het outfield moest ook aan het werk met enkele klappers van de dames. Toch kostten enkele slordigheidjes de Kickers meer punten dan ze lief was. Enkele vangballen wisten de handschoen op het laatste moment te ontsnappen, en ook de aangooien terug het veld in lieten te wensen over.

IMG-20160612-WA0023

Dit kon ondanks de uitputtingsslag die Dagmar voerde met de pitcher (ze heeft zeker 8 keer contact weten te maken, maar haalde toch net niet het honk) en de tweehonkslagen van Iris aan slag niet goed gemaakt worden, waardoor Nuenen hun voorsprong uit wist te bouwen.Toen dan uiteindelijk de regen inzette en Anke aan de aanwezige dames de telregels voor onweer uitlegde, bleek dat de wedstrijd voortzetten geen optie was.

20160612__121649 dug out 3

De speelsters besloten zich op de paniek-clausule uit de spelregels te beroepen (handig om te kennen) en moesten helaas met een 7-12 achterstand de dames naar Nuenen laten terugkeren met hun overwinning. Zo werd er niemand een bliksemgeleider, en wordt er deze week des te harder getraind (slidingtrainingen!) om volgend weekend terug te komen voor een overwinning!