Competitie – Kampioenswedstrijd Kickers Aspiranten

Het is nog niet zo lang geleden dat team Kickers Aspiranten bijna in de vergetelheid zou zijn geraakt. Toen er anderhalf jaar geleden slechts vijf spelers overbleven, werd het ergste gevreesd. Al snel kwam er echter flink wat versterking bij, en stond er opeens een team waar de rest van de wereld rekening mee moest gaan houden. Een half jaartje opwarmen was nodig, voordat de mannen dit seizoen konden laten zien hoeveel ze geleerd hadden. En hoe!

wp-1474116565494.jpg

De afgelopen maanden werd er slechts één wedstrijd verloren door de heren in het Aspiranten team. Slechts één keer moesten ze de tegenstander toestaan om zonder hangende schouders terug te keren naar huis, want in de andere potten was Kickers Waalwijk met een gemiddelde score van 15 runs per wedstrijd onverslaanbaar.

Vandaag was het dan ook tijd voor een ware kampioenswedstrijd. Een overwinning betekende dat de eerste plaats vast zou staan, terwijl verlies op de nummer 2 hard werk zou betekenen. Met afgeladen tribunes en een meute aan aanmoedigende ouders, en spandoeken wapperend in de wind, werd in Waalwijk gestart aan deze belangrijke pot.

Het was even wakker worden voor de mannen. De eerste slagbeurt van de Boosters eindigde namelijk met het eerste puntje op het scorebord. De wakkere tegenstander wist namelijk her en der wat honken te stelen, en kreeg de knuppel goed tegen de bal ondanks mooie ballen van pitcher Sergio. Dit lieten de Kickers zich echter niet zeggen, waarna in een denderende eerste inning maar liefst 5 punten binnen werden gelopen. Het regende honkslagen, en toen Melvin na geraakt te worden zijn ook binnen wist te komen eindigde de eerste inning op 5-1.

De tweede inning startte Sergio nog als pitcher, maar na wat tegenslag wisselde hij van plek met Ruben, die er duidelijk zin in had en met drie strike-outs de Boosters snel naar de bank stuurde. Helaas kon er met wat slordigheden en gratis honken niet voorkomen worden dat de Boosters terugkwamen naar 5-5. Aan slag was het geluk ook niet met de Kickers in de tweede inning. Ondanks enkele mooie tikken van Yoeri, Robin en de twee Brams wisten maar twee spelers de thuisplaat te bereiken dankzij scherp spel bij de Boosters waardoor we eindigden op een 7-5 score na twee inningen.

De wedstrijd ging verder met de Kickers die dankzij een driehonkslag van Melvin keihard uit de startblokken gingen. Ruben en Tygo volgden met mooie tikken op de hielen en zorgden voor drie extra punten voor de Kickers. Sergio kwam vervolgens aan slag voor een loeiharde bal over het tweede honk, waarop hij direct door kon schieten naar drie. Daar stond hij perfect in positie, met Yoeri (dankzij honkslag en gestolen honk) op twee. Robin kwam na zijn eerdere mep vol goede moed aan slag. De pitcher bleek een kluif aan hem te hebben want Robin wachtte geduldig op de perfecte bal. BAM! De klapper zorgde al direct voor gejuich op de tribunes, en toen in het verre achterveld de bal uit het zicht verdween was het duidelijk. HOMERUN! Zes punten werden in de derde inning bijgeschreven worden voor een 13-6 score.

De voorsprong kon in de vierde en laatste inning gelukkig ruimschoots behouden worden. Melvin meldde zich op de plaat voor wat mooie ballen, maar had teveel last van zijn arm om de wedstrijd uit te gooien, waarna Ruben terug in het spel kwam om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit deed hij met verve, want twee strike-outs verder was het de beurt aan de laatste slagman. Die wist de bal goed te raken maar met een duik van Melvin en een vliegensvlugge beweging naar het eerste honk besliste die de wedstrijd met de derde nul in het voordeel van de Kickers. Instant goedmakertje voor de frustratie op de pitcherplaat. Hulde! Met 13-9 kon het feestje beginnen!

wp-1474116555931.jpg

De (kinder)champagne werd opengetrokken, en de heren poseerden gewillig met de verdiende beker en prachtige spandoeken voor de camera’s.

wp-1474116550015.jpg Een inspirerende speech van de voorzitter later was het tijd voor taart (waarvan het meest op de gezichten van Fabian en Bram belandde) en felicitaties. Heren – jullie hebben het verdiend!

Op naar een nieuw seizoen vol mooie wedstrijden!
En vooral ook veel lekkere beloningen bij de Burger King!

wp-1474116543717.jpg