Oefenwedstrijd – Pirates vs Kickers H1 (12-03-2017)

Zondag (12-03) was het weer zover. De heren hadden hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze keer waren ze afgereisd naar het zonnige uhh… noorden? Deze wedstrijd vond namelijk plaats in de hoofdstad van ons koude kickerlandje, maar koud was het zeker niet. Met de zon in het gezicht en met frisse zin begonnen de heren met opwarmen.

Pirates 2

Alhoewel de armen op het begin nog een beetje roestig aanvoelde en het inslaan niet allemaal even soepel verliep, was er tijdens de wedstrijd weinig op aan te merken. Onder een orkest van politie sirenes en toeterende auto’s werd er waardige eerste wedstrijd gespeeld.

Aan slag vielen vooral Gijs en Marc op. G(r)ijs leek weer wat glimpen te vertonen van zijn glorie jaren bij de junioren waar hij elk balletje net over het binnenveld sloeg. Alleen jammer dat bij een van die ballen hun middenvelder opeens bleek te kunnen vliegen en toch nog de bal wist te vangen. En wat valt er van Marc te zeggen? Deze boom van een vent is het nieuwste lid van het team en hij slaat ballen weg alsof het niks is. Het maakt niet uit hoe vaak de tegenpartij van pitcher wisselt, Marc weet hem te raken.

Pirates 1

In het veld deden de Kickers het ook niet slecht. Er werden kei harde ballen gevangen door het binnen- en buitenveld. Er was zelfs bijna een triple play nadat Gijs de bal prachtig uit de lucht wist te pakken en naar 1 gooide. Ook de pitchers wisten zich kenbaar te maken in deze wedstrijd. Het begon allemaal met Gerben. Als er 1 iemand voor goud ging was het deze man wel. Marco kwam daarna en gooide meer slagmannen uit dan dat hij schuren afkeurt bij de gemeente. En de wedstrijd werd geëindigd door onze oude vertrouwde pitcher en all-around pretty boy, Jörgen.

Al met al een hele spannende en vooral gezellige eerste wedstrijd met als eindscore 9-8 voor de Amsterdam Pirates.