Kickerdag 2017 – Een succes!

Na weken mensen stalken via Facebook, nieuwsbrief, whatsapp en soms ook in het echt (spannend hoor!) was 27 mei de Kickerdag dan eindelijk daar!

Maar het begon de vrijdag avond ervoor al toen twee zotjes in de hitte besloten te trainen en daarna ‘even’ het honkbalveld tot een softbalveld om te toveren. De honken kregen Leonie en Karlien Postelmans er nog net uit maar hoe krijg je die honken in vredesnaam weer het gravel in. De haringen waren zo krom als een hoepel en de honken kon je 360 graden draaien toen ze ‘vast zaten’. Gelukkig heb je dan ‘handige Rini’ die dat wel even fikst. Na een wiskundig debat tussen Leonie en Karlien kwam de schrijfster er officieel achter dat ze geen ruimtelijk inzicht heeft en lag het tweede honk op de juiste plek. Om 22 uur kon Rini ein-de-lijk naar huis. Arme man dacht dat ie ‘ff naar de Kickers ging’…

_MG_6201

Bernadette Geerman en Daniella waren er vroeg bij om de kantine voor te bereiden op een drukke dag. Later kwam Zoë-Amber Wolters al vroeg aan vanuit Limburg en kon ze na (!) haar tosti lijnen gaan trekken samen met Daniella. Ondanks het (hoge?) alcohol dat nog in haar systeem zat waren de lijnen verdacht recht! Rond 10 uur kwam alles binnen druppelen en was er en lichte teleurstelling dat er 15 mensen (!) niet kwamen opdagen. Dat moet volgend jaar beter Kickers! Met 4 teams en dus 3 wedstrijden per team gingen we van start!

_MG_6274

In de hitte was het kei hard werken, elkaar nat gooien en zoeken naar schaduw. Na de eerste wedstrijd ,waar Wit en Rood wonnen, was het tijd voor de lunch. Bernadette en Marjolein Koopman hadden het druk met al die hongerige Kickers. Maar met zo’n uitgebreid menu vol fruit, lekkere broodjes en speciale drankjes was dat te verwachten. Waar de meeste sportclubs het houden bij het menu van de snackbar had Bernadette voor iedereen iets gezonds en lekkers! Jullie hebben het top gedaan dames! Tijdens de lunch werd er natuurlijk niet alleen gegeten maar vooral met water gespeeld.

_MG_6324Jong en oud gleed over het zeil en de ene was nog eleganter dan de ander. Je hebt een carrière in ballet misgelopen Jurgen Maas! Al was ik blij dat je in team ‘blauw wauw’ zat :). Evan was na 2 minuten al doorweekt en spoot alles en iedereen nat die bij hem in de buurt kwam. Coach Gerben Schipper was natuurlijk het slachtoffer van zijn eigen spelers ( het verraad!) en werd ritueel het badje in gegooid. Succes met die ‘straftraining’ dinsdag… En na al dat waterpret moeten Jip en Wies toch een Kicker willen worden? Anke Poort werf je eigen gezin voor de beeball en de heren honkbal! We willen de ‘poortjes’ bij de Kickers inlijven!

_MG_6304

Na de pauze was het tijd voor de tweede wedstrijd en de temperatuur was nu op zijn hoogtepunt! In die hitte beleven Marc Lambrechts , Wendy Lambrechts-Kemmeren en Jikke Huesken stug plaatjes schieten zodat de herinneringen vastgelegd konden worden. Ook in deze ronde won team Rood en team Wit deed blauw pijn. Hierdoor was de laatste wedstrijd (toevallig) een finale tussen Rood en Wit en een troostfinale tussen Zwart en Blauw. Maar eerst was het tijd voor een onthulling op het honkbalveld.

_MG_6374Marco Molijn hield een bevleugelde toespraak over Joop Moons senior die jarenlang ongelofelijk veel voor de club heeft betekent. Of zoals Marco maanden geleden zei: ‘Joop heeft hier de club van de ondergang gered’. Nadat Marco prachtige herinneringen naar boven haalde was het tijd voor de officiële onthulling van het ‘Joop Moons Sr. veld’ . Rini had een ingenieuze manier bedacht om slaande Joop Moons Jr. de onthulling te laten doen. En nu maar hopen dat de heren vandaag ter ere van Joop winnen op het Joop Moons Sr. veld!

_MG_6376

Na dit prachtige moment was het tijd voor de laatste wedstrijden. Iedereen was al moe maar niet minder strijdbaar om de beker binnen te halen of om de eer hoog te houden. Team zwart hield deze eer hoog door te winnen en team blauw moest het doen met het feit dat ze toch nog ‘wauw’ waren ondanks de 4e plek. In de finale won Rood van Wit en was iedereen toe aan een verfrissend drankje. De home run derby werd gewonnen door Ruben Goudappel met 17 (!) homeruns bij de heren en dit hadden er makkelijk 20 kunnen zijn. Meneer had namelijk pas 6 van de 10 outs maar de ballen waren op en de overklassing was onderhand wel duidelijk…

JHF_0235
Bij de dames hield Iris Moons de eer hoog en nam ze een beetje revanche op zichzelf. In de wedstrijd stonden de poppetjes elke keer net goed om die ballen te vangen.

JHF_0271

Helaas waren bij de prijsuitreiking nog maar een kwart van de spelers over maar gelukkig konden de prijzen nog uitgedeeld worden! Dagmar Smit nam namens Rood de beker in ontvangst en die kan ze o.a. delen met haar gezin! Jelle won ‘leukste niet lid’ en voelt nu de immense druk om zich bij de heren aan te sluiten en Sen-Tee (zoon Dagmar) won ‘mooiste actie’ voor een knappe vangbal! De laatste prijs was voor werkpaard Rini die als vanouds weer aan alle kanten geholpen heeft! Hij deed dan misschien niet mee maar toch was hij de ‘sportiefste speler’ van de dag! Voor de prijsvraag liepen de Kickers niet echt warm ( pun intended!) maar gelukkig waren daar Jikke Huesken en Wendy Lambrechts-Kemmeren die wel braaf foto’s instuurde .

_MG_6198De taart was voor hen en kon gedeeld worden met Marc Lambrechts die geen foto’s kon insturen via de whatsapp maar wel GEWELDIGE foto’s heeft gemaakt. Petje af Marc Lambrechts! Klik op onderstaande link om de foto’s van Marc terug te vinden:

https://1drv.ms/f/s!AnpChKdihbr-gsk-Q2gBZhtfDgWaOQ

Ook Jikke heeft als een dolle plaatjes geschoten, en die vind je dan weer hier:

https://jikkehueskenfotografie.pixieset.com/kickerdag/