Kickers ALV – 23-02 – Verslag

ALV

Afgelopen vrijdag (23-02) was het weer zover, de algemene ledenvergadering (ALV). Hier worden jullie als leden en ouders elk jaar uitgenodigd om samen met het bestuur terug en vooruit te kijken.

Ook dit jaar was, ondanks verschillende verzoeken en oproepen, de opkomst erg laag. In totaal waren er 22 aanwezigen, waarvan het merendeel een vaste vrijwilligersrol heeft binnen de Kickers. Vice-voorzitter Marco wist het mooi te vertalen:
‘De lage opkomst betekent vast en zeker dat iedereen gewoon heel erg tevreden is’.
Daar hopen we dan maar op.

De PowerPoint:
Algemene ledenvergadering 2018

Terugblik 2017

2017 was een bewogen seizoen voor de Kickers. Daar waar de dames en de junioren het lekker gemoedelijk hielden en stabiel bleven in hun poules, werd er in de jeugd flink wat gehusseld. Helaas moest vanwege onvoorziene problemen met de leeftijd van enkele spelers het aspiranten-team halverwege het seizoen teruggetrokken worden uit de competitie. De spelers zijn succesvol ondergebracht in andere teams, maar dit was geen ideale oplossing. Ook bij de beeball vormde een plotselinge verplichte doorstroom naar een pupillenteam aanvankelijk voor wat chaos. Dit werd echter heel succesvol omgeturnd naar een eerste seizoen vol potentie!

Verder floreerde de club op het gebied van vrijwilligers, wervingsinzet en gezelligheid. Een nieuwe toernooi en evenementencommissie wist succesvol een paar leuke evenementen op poten te zetten, die voortgezet gaan worden als ware Kickers-tradities. Het eerste damessoftbal Kicker-in-je-bil-toernooi was een daverend succes en met een nieuwe wedstrijdsecretaris, technische commissie, een nieuwe ster in de kantine en een wervingscommissie die hard aan de bak is gegaan heeft de club alle hoop op groei.

Pim heeft als penningmeester ook het afgelopen jaar onze financiën weer op een voortreffelijke en transparante manier bijgehouden. De kascontrole commissie bestond dit jaar uit Renate en Lotte, die de boeken bekeken en ok bevonden hebben. Pim is dan ook gedechargeerd voor 2017. Voor het komende jaar zijn Lotte en Renate wederom bereid gevonden om de kascontrolecommissie te leiden. Geweldig!

Vooruitblik 2018

2018 heeft nu al het potentieel om een prachtig jaar te worden voor de Kickers. Dit jaar kunnen we (al is het krap) een pupillen, aspiranten, junioren, herenhonkbal en damessoftbal opstellen. Dit betekent dat we niet langer een beeball team hebben (maar wel gaan focussen op het opnieuw opzetten hiervan) maar wel een stabiele basis met teams in elke officiële honkbal klasse. Dit zijn wel teams van vaak exact 9 spelers – waardoor de wervingscommissie goed aan het werk gezet kan worden.

Op het gebied van werving zijn er inmiddels flink wat stappen genomen. Connecties met scholen in de buurt zijn aangehaald en de eerste activiteiten staan gepland. Zo zullen Jacco en Joris op 27/29 maar bij RKC Scoren voor Gezondheid een Kickersclinic verzorgen, en gaan Bas en Rene voor de Koningsspelen naar basisschool de Hoef. Helaas hebben we wegens te weinig aanmeldingen wel moeten kiezen om de clinics bij SC De Overlaat niet te gaan verzorgen. Mocht het jou nou leuk lijken om ook een keer te helpen bij het geven van een training of clinic als hulp bij werving – laat dat dan weten aan Gijs Biekens of René Colpaart van de wervingscommissie, dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden (let op: een clinic geven doe je nooit alleen – dus iedereen kan daarbij helpen :))!

Klusdag en Dug-outs

Daar waar we in 2017 op de klusdagen in grote getalen zijn komen helpen, hebben we ook laten zien dat vele handen licht werk maken. Een nieuwe gestructureerde aanpak (met een pre-klusdag als voorbereiding in de week voor de klusdag) en duidelijke klussenlijst heeft geholpen maximaal resultaat te bereiken. Zo hebben we de slagkooi weer flink kunnen vernieuwen, hebben we een mooi hekwerk bij het beeball veld en lagen de honk- en softbalvelden er prachtig bij met versgepoetste reclameborden.

Ook dit jaar valt er weer genoeg te klussen. Zo hebben we in november de oude dugouts bij het softbalveld afgebroken en is de aanbouw van nieuwe dugouts inmiddels onderweg. De eerste lagen stenen zijn gemetseld, maar er is nog veel werk over om voor de start van het seizoen (eerste thuiswedstrijd op 17-03) alles daarbij af te hebben. We zoeken dan ook nog HARD naar mensen die doordeweeks overdag een paar uurtjes kunnen missen, of op zaterdagen de handen uit de mouwen komen steken. Niet alleen op de Klusdagen op 10/11 maart (meld je daarvoor hier aan!) , maar ook in de weekenden en weken daaromheen. Heb je wat tijd over? Kijk in onderstaande schema en laat Zoë-Amber of Rini even weten dat je langskomt (dan kunnen we je ook laten weten of er met de vriestemperaturen überhaupt geklust kan worden).

a5877096-2d5b-497f-b8e3-a28269bea2b8

Evenementen

Al jaren is er de ambitie om voor elk van de actieve teams een toernooi te organiseren. Dit jaar is er dankzij de toernooicommissie eindelijk de kans om die ambitie naar werkelijkheid om te turnen. En naast de toernooien staan er nog genoeg leuke andere activiteiten op de agenda. Check de Jaarkalender, en zet ze in de agenda!
Hierbij wel het verzoek om niet alleen te komen en te genieten van de evenementen – maar om hiervoor ook daadwerkelijk aan te melden (zo hebben we de Karaoke-avond ondanks genoeg interesse wegens te weinig daadwerkelijke aanmeldingen ten onrechte gecancelled). Aanmelden kan via een mailtje, of Facebook :)! Alles is goed!

Heb je nog kids, neefjes, nichtjes of ander jong grut die houden van paaseieren? Meld je dan snel aan voor het Kickers Paasfestijn!

Dit jaar ook voor het eerst: de Kickers Teamfotodag.
Op 31 maart worden alle teams zo compleet mogelijk verwacht bij de Kickers voor het maken van mooie teamfoto’s (en individuele foto’s voor in de Sportlinked app). Zet het in de agenda – niet aanwezig betekent dat je niet op de teamfoto op de website zult staan 😦
Geeft het door! En meld je aan via de Facebook pagina 🙂

AVG en VOG

Ook de Kickers moeten vanaf dit jaar gaan voldoen aan de Privacywetgeving. Sven is voor deze AVG bezig om een actieplan op te stellen en de benodigde wijzingen in het beleid te maken. Vorig jaar werd de ambitie uitgesproken om VOGs verplicht te maken voor vrijwilligers op (jeugd)gebied. Helaas voldeden we nog niet aan enkele voorwaarden om dit gratis in orde te kunnen maken. Zo ontbrak er een aannamebeleid en een vertrouwenspersoon voor de club. Inmiddels zijn de acties uitgezet om dit in orde te maken en het aanvraagproces te starten. En we hebben Ilse Weissberg bereid gevonden om de positie van vertrouwenspersoon te gaan vervullen. Zij is altijd bereikbaar als je je ergens binnen de club onprettig bij voelt, en zal haar best doen je daarbij verder te helpen.

Extra inkomstmogelijkheden

Afgelopen jaar werd er door de Kickers goed gescoord op het gebied van extra inkomsten. Dit vooral door de verhoogde opbrengst van de kantine en de hoge recordopbrengst van de Grote Clubactie (1606,20€). Ook kwamen er via Sponsorkliks (247~) en de Rabo Clubkas campagne (264~) extra geld binnen.

sponsorkliks_logo_200x_400x400

Zeker Sponsorkliks biedt het potentieel om VEEL geld binnen te halen voor de club. Zo kan de club voor elke reis die je boekt rond de 10% van je orderbedrag direct gestort krijgen. Gebruik je het nog niet maar shop je wel online? Lees dan vooral hoe je de club kunt helpen en klik in de toekomst voor de Kickers!

Club van 50

clubvan50

Ook introduceerden we op de ALV de Club van 50 officieel. Iedereen (jijzelf, je baas, je oma of die tante die je altijd een zakcentje toestoppen) kan door het eenmalig doneren van 50€ aan de club voor een jaar vereeuwigd worden op de Kickers bar. Stort 50€ op NL37RABO0155847058 TNV Base- en Softbalvereniging Kickers of benader een van de bestuursleden om deel te nemen. Dan zorgen wij dat Rini een prachtige honkbal met naamplaatje voor je monteert. Dan kunnen we dit jaar zorgen dat we in de groene cijfers eindigen

Grote Clubactie 2018

Gezien de geweldige opbrengst van 2017 – waarvoor een nieuwe geluidsinstallatie (binnen/buiten) aangeschaft zal worden om de club EXTRA gezellig te maken, is er dit jaar voor het eerst gekozen om de keuze voor het volgende Clubactie doel in handen van de Kickers te geven.
Deelnemers aan de ALV werd gevraagd om suggesties in te dienen waarna er is gestemd om het doel voor 2018 te bepalen.

De suggesties:
– Vernieuwing kantine (keuken) qua inrichting
– Nieuw meubilair voor op het terras
– Een nieuwe werpmachine voor de slagkooi/mobiel

Hierbij is er uiteindelijk door de meerderheid van de stemmers bepaald dat met (tenminste) 50% van de opbrengst van 2018 gezocht gaat worden naar een nieuwe slagmachine. Geweldig!

Ook kwamen er uit de suggesties enkele onderwerpen die verder onderzoek vereisen. Zo gaat René verder kijken naar de mogelijkheden om de Kickers online te krijgen op een wifi-netwerk (en wordt er -nogmaals- gekeken naar pinnen in de kantine).
Daarnaast gaan Ralph van Zelst, Sjoerd Butselaar en Koen van Griensven onderzoeken of het nut heeft (en leuk is) om de Kickers ook te gaan vertegenwoordigen op andere mediums (Instagram, Snapchat, Twitter) om meer verbinding met de jeugd te creëren en een ander kanaal voor werving aan te boren.

Joost van Gisbergen trofee

En natuurlijk werd de avond traditioneel geëindigd met de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar 2017. De meningen waren unaniem binnen de aanwezigen – Bernadette Geerman was de meer dan verdienende winnaar.
Haar inzet voor de kantine zorgde voor een recordopbrengst in de kas EN ontzettend veel gezelligheid, lekkere hapjes en structuur. Maar ook is zij als kernlid van de nieuw opgezette toernooi- en evenementencommissie ook in de toekomst verantwoordelijk voor een heleboel leuks bij de Kickers. Bernadette – bedankt voor je geweldige inzet, en gefeliciteerd met de prachtige beker.

Extra mooi: Bernadette nam niet alleen de beker gracieus in ontvangst, maar bedankte ook dochter Daniela en zoon Sergio voor hun hulp bij het mogelijk maken van alles wat ze voor de club doet. Als kantine-hulp en als boodschappenslepers zijn ze namelijk onmisbaar voor het succes van Bernadette!

IMG-20180223-WA0008.jpg