Competitie – Kickers AH1 vs All-In (13-05-2017)

Op een wel erg vroege zaterdag ochtend liep de wekker van onze 6 aspiranten af want om 8.15u werd iedereen verwacht bij All Inn in Veldhoven.
De regen die op het raam tikte tijdens het wakker worden voorspelde niet veel goeds maar eenmaal in Veldhoven, met bij de meeste toch wel een vertraging, stond het zonnetje hoog in de lucht.

Na wat gemopper door de ouders en coach omdat we de kantine miste voor een goede bak “ ik moet nog wakker worden koffie” en na een kort overleg bij de ouders met een scoringscursus vers in het koppie werden ook daar de taken verdeeld. Waar na een korte warming up  de wedstrijd kon beginnen.

We begonnen  de eerste inning aan slag waarbij Sergio als eerste slagman gelijk het eerste honk cadeau kreeg omdat hij werd geraakt. Jules en Noah kregen ook hun eerste honk cadeau door wijdballen. Hierna volgende Ruben aan slag maar ook hij werd geraakt waardoor het eerste honk bereikt werd. Hierdoor werd door de tegenpartij besloten dat er een pitcher wissel kwam maar ondanks dat mochten Evan en Marley die daarna volgde ook door wijdballen naar het eerste honk.
En in de tussentijd werden de honken gestolen alsof het niks was.
Met Evan op het derde honk en Marley die op het tweede honk stond kwam Sergio weer aan slag en werd hij de eerste keer geraakt maakte hij dit nu goed door een mooie 3 honkslag.
Nadat dit gebeurde kwam de coach van de tegenpartij naar Gerben om de pupillenregel in te zetten want er bleken  5 pupillen bij de tegenpartij mee te spelen. En met al 7 slagmannen die al een punt binnen hadden gelopen werd er besloten tot 10 slagmannen te gaan. Jules en Noah kwamen weer met 4 wijd op honk en steelde de honken weer waar het kon. Ruben was als laatste slagman van deze inning aan de beurt en mepte de bal naar het middenveld. Door deze bal kwamen er weer 2 mooie punten binnen maar helaas werd Ruben door de catcher uitgetikt.

Na de wissel stonden de jongens in het veld met Evan als pitcher. Met eerst een 4 wijd kwam al snel de tweede slagman die met een mooi actie door Sergio ,op de korte stop, werd uitgetikt. De derde slagman werd met 3 mooie slagballen weer het veld af gestuurd. De vierde slagman mocht ook naar het eerste honk maar werd na het stelen van de honken net op de thuisplaat uit gemaakt door een mooie samenwerking tussen Noah de catcher en Evan.

De tweede inning was niet veel anders dan de eerste inning. Veel 4 wijd ballen waardoor de eerste honk makkelijk bereikbaar werd. Het stelen van de honken was appeltje eitje en het dreigen op de honken zorgde er steeds weer voor dat de pitcher van de tegenpartij uit zijn concentratie raakte.
Maar met alle honken vol komt Ruben aan slag en met een hele mooie bal die tegen het achter hek aan rolt werd er een hele mooie grand slam geslagen. Evan die daarna lege honken voor zich heeft zorgt dat hij met een mooie slag, in het linksveld, op het tweede honk komt en mag Sergio deze inning ook nog een mooie honkslag laten zien. En worden zo de puntjes binnen gesprokkeld

In de tweede inning Kwam Ruben als pitcher op de plaat. Door de beoordeling van de scheidrechter werden veel ballen wijd gegeven maar mocht ook hij een slagman met 3 slag van het veld sturen. En werden de andere twee nullen in het veld gemaakt.

Met een wedstrijd die vooral bestond uit wijdballen en stelen van de honken werd de wedstrijd met een mooie score van 4-18 met winst beëindigd.